Este greu sa faci o astfel de afirmatie, deoarece opera fiecarui autor are valoarea ei si e subiectiv sa spui ca doar unul ar fi cel mai bun. Totusi, am gasit pe un site niste statistici, iar topul arata cam asa:
"Cei mai buni autori în funcţie de punctele acumulate
1. Lev Tolstoi – 327
2. William Shakespeare – 293
3. James Joyce – 194
4. Vladimir Nabokov – 190
5. Fiodor Dostoievski – 177
6. William Faulkner – 173
7. Charles Dickens – 168
8. Anton Checkhov – 165
9. Gustave Flaubert – 163
10. Jane Austen – 161"
Ai aici link-ul pentru a vedea si restul de topuri, daca te intereseaza: http://www.zigzagonline.ro/......orani.html
Dupa parerea mea cel mai este Mark Twain (pe numele lui adevarat Samuel Clemens)
Salut iti voi da un link despre autori, citate celebre si sper sa-ti fie de folos http://www.citatecelebre.eu/ro/citate/autori. Multa bafta!
Dupa parerea mea Isus.Desi nu a scris el cartea, a,, povestit-o''. Vezi ce bine i-a iesit?
Un fost ocnas, Dostoievski care, desi este in rand cu Tolstoi se diferentiaza exceptional prin lipsa mandriei nevorbind despre gloria poporului rus ci despre lumea subterana universala prin care dovedeste in cele din urma ca nu exista un alt drum spre adevar decat cel care trece prin subterana. Orice problema ai intampina de-a lungul vietii daca stii ce roman sa apuci din cele ale lui Dostoievski vei reusi sa previi consecintele propriilor incurcaturi. Dostoievski vietuieste in spirit si de aceea recunoaste tot. Tolstoi vietuieste in trup si suflet si de aceea nu poate sa stie ce se petrece in strafunduri. Arta lui Tolstoi poate fi mai implinita decat a lui Dostoievski, romanele sale sunt cele mai frumoase din lume. Dostoievski este un ganditor mai profund decat Tolstoi, stie mai multe, cunoaste antipozii vietii. Tolstoi nu stie insa a intoarce capul, priveste inainte in linie dreapta. Dostoievski interpreteaza viata din punctul de vedere al spiritului uman. Inainte de orice, Tolstoi vede stratul mobil, natural al vietii, procesele vegetale si animalice. Dostoievski isi bazeaza previziunile pe cunostintele sale despre spiritul uman.
Neavand mandria si trufia uriasa a lui Tolstoi, Dostoievski reuseste sa ia pozitia credinciosului sfatuindu-si poporul (rus) sa opteze mai intai pentru Mantuitorul lor si mai apoi pentru adevar. El spunea: „Daca cineva mi-ar dovedi ca Hristos este in afara adevarului si ca de fapt adevarul este in afara lui Hristos, mai bine as ramane cu Hristos decat cu adevarul", lucru ce nu multi il pot accepta.
Cum a spus si @IrinaAndreea mai sus: este subiectiv sa dai un raspuns la aceasta intrebare.
scriitorii sunt apreciati in functie de realizarile lor si de calitatea cu care le-au savarsit.
Depinde pe cine intrebi... este ca si cum ai intreba: care este cea mai buna mancare a tuturor timpurilor? si ai fi uimita dar unii pot considera si mamaliga cea mai buna mancare... depinde doar de momentul in care ii intrebi. este greu sa cuantifici "bun". doar daca iei o unitate de masura fixa cum ar fi: numar de carti bestseller, numar total de carti, editii vandute, numar de limbi in care a fost tradusa, si lista poate continua.
uite aici gasesti o lista cu cele mai vandute carti
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_books
cu mentiunea ca don quixote este dupa unele estimari cea mai vanduta carte din lume pentru ca este republicata sub o forma sau alta
(It is common knowledge that Don Quixote has sold over 500 million copies, and in fact, that number is conservative. It is often regarded as the second best selling book behind only the Bible, and at least conceded as the greatest selling work of fiction of all time, without out a close second. This book has been a best seller for 400+ years; it continues to sell quite well. The book is revered in virtually every spanish speaking country, generation to generation. That includes Spain's 40 million ppl., Mexico's 120 mil. ppl, Argentina's 35 mil., Cuba's 11 mil., Chile, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, etc..., and naturally, it is similarly appreciated in Portugal and Brazil (150 mil. ppl.). As recently as 2005--the quadracentenial--the book sold 600, 000 copies in 2 months ("...has sold 600, 000 copies in Spain and Latin America over the past two months. "We expected to sell about a million copies throughout the year," said Alfaguara spokeswoman Angeles Aguilera. "But we actually ran out around Christmas. It's great to have Cervantes on the best-seller list after 400 years.")
deci miguel de cervantes este cel mai bun autor dupa aceste cifre corect?
1. se scrie Iisus.
2. nu el a povestit biblia...
3. biblia este scrisa de clerici la ceva mai multe decenii dupa toate intamplarile... deci nu are nici macar o acuratete prea mare...
4. biblia nu a iesit nimanui bine pentru ca este plina de neadevaruri (ca sa nu spun minciuni) istorice, ceea ce inseamna ca multe dintre datele prezentate in biblie nu corespund cu intamplari documentate si adevarate (de ce oare?)
5. am o intrebare pentru tine la care sa imi raspunzi sincer: omul se trage din maimuta sau nu?
Fiecare autor e bun în felul lui.
În acest domeniu nu cred că există un "cel mai bun" mai ales că părerile sunt împărțite, și nimeni nu va putea vreodată să-i citească pe toți ca să-i poată compara.
Buni sunt mulți, foarte buni și mai mulți.
Baftă!
Orice incercare de raspuns la intreabarea asta e subiectiva. Mie-mi plac Llosa, Steinbeck, Murakami si Jane Austen. Poate anul viitor o sa-mi schimb parerea
Mintea ta.
Fiecare carte are doi autori. Cel care o scrie si cel care o rescrie cu mintea lui.
Mai valoros pentru omenire este poate autorul decat esti tu.
Insa mai valoros pentru tine esti tu decat autorul pentru ca orice spune el este doar o mica piesa de puzzle intregind informatii logice sau afective pe care tu deja ai luat decizia sa le dobandesti.
Buna
Eu cred ca cel mai bun autor din toate timpurile este Ernest Hemingway.
Anca_6939 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: