Daca esti adeptul cartilor de dragoste te sfatuiesc sa o citesti si chiar daca nu esti, iti va placea. Mie nu-mi plac cartile de dragoste, sunt mai mult cu sf-urile, fantasy, fiinte supranaturale dar, fiind obligata de profesoara, am citit-o si chiar mi-a placut.
Ciudat, de ce lui Freaak ii apare optiunea de funda si tie nu?
TPU vrea sa-mi dai funda.
Oricum TPU, nu vrea sa ii dau funda lu' Suntserios ca la restul merge. Nici la mine nu se mai putea, imi spuneau unii ca nu merge, si poate si de aceea nu am mai primit funde de ceva timp, pana ieri, cand am primit 5-6.
Hmmm, in cazul asta poate TPU e suparat pe voi.Cum naiba primesti tu 5-6 funde pe zi!? Eu primesc numa' voturi cu eronat si nefolositor.
Tu vorbesti? Mai nou are unu' boala pe mine si ieri am primit peste 10, numai ieri Dar putin imi pasa. mai mult imi plac funditele Nu am zis pe zi, am spus ieri Culmea am primit si pe niste raspunsuri mai vechi, nu stiu cum au venit asa dintr-o data, dupa o pauza.
Literatura romaneasca este plina de tarani prosti care se ucid intre ei (vezi Baltagul, Miorita, Ion, Moara cu noroc, etc). Cu asemenea educatie primita de romani in scoli, sunt convins ca ''stirile de la ora 5'' nu vor duce niciodata lipsa de subiecte.
Acestea fiind spuse, o sa optez pentru romanul ''Fram, ursul polar'' scris de Cezar Petrescu, roman pe care nu mai stiu daca l-am studiat la scoala sau a facut parte din literatura optionala dar care in mod sigur este diferit de cele sus mentionate si are niste descrieri absolut fantastice.
Operele cu tarani pe langa ucis si taranii in sine prezinta anumite aspecte, de exemplu cel de dezumanizare. Pot fii bune pentru tineri ca sa inteleaga anumite aspecte ale vietii. In rest ce pot spune, nici eu nu sunt adepul operelor cu tarani si din cauza asta sunt facut "ignorant" chiar daca stiu operele alea mai mult ca cei care ma fac ignorant si le stiu mult mai bine intelesul. Pur si simplu unii nu sunt in stare sa priceapa anumite preferinte ale cuiva. Peste tot se gasesc asemenea "dobitoace". Cat despre optiunea ta este una foarte buna.
Eu cred ca noi dam mai multe intelesuri operelor literare decat au vrut sa dea insisi autorii. Daca unii din ei ar mai trai, ne-ar spune clar sa nu mai visam cai verzi pe pereti.
Morometii? Am vazut doar filmul, cartea sunt cam sigur ca m-ar plictisi. Mie nu imi plac asa mult operele cu tarani de la scoala.
Mie imi plac.Ma atrage stilul si limbajul invechit.Imi aduc aminte de copilarie.Ce nostalgic sunt...
Operele cu tarani de la scoala... lol.
Si Ion si Morometii sunt niste romane de referinta in literatura romaneasca care exprima ceva mai mult decat "opere cu tarani"
Ion am citit si nu mi-a placut. Stiu ce exprima, dar mie nu imi plac.
Traiai la tara?
Oh, da.Ce vremuri bune...
Si eu mi-as fii dorit mult sa traiesc la tara...Inca imi amintesc un moment din copilarie, era bezna si cerul era atat de instelat...
Eu imi aduc aminte de painea bunicii.Sau leaganul pe care mi-l facea bunicul in fiecare vara.Sau cand mergeam cu tata la pescuit.As vrea sa ma intorc inapoi in timp, si sa renunt la toate ''beneficiile'' vietii moderne.
Frumos. Hai ca te umplu eu de voturi pozitive, sa nu te mai plangi, nu ca nu am facut-o pana acum
Ba ai facut-o, ce tot minti aici.De la tine am majoritatea voturilor pozitive.Ce, credeai ca nu stiu?
Nu am spus ca nu am facut-o ci am spus "nu ca nu am facut-o", adica e negarea a ceea ce crezi ca am spus
Oricum iti mai dadusem niste voturi, parca la niste intrebari care mi-au fost sterse, si probabil ti-au disparut. Am zis probabil, nu mai stiu exact.
Ce orb sunt! M-as fi prins daca citeam mai bine raspunsul.
Tie ce opere ti-au placut?
Am scris mai sus.
Da, multumesc ca ma faci sa ma simt si mai orb.
Ochii aia verzi spre galben nu te-ajuta
Dar le innebuneste pe femei
))
Cu siguranta "Maitreyi" de Mircea Eliade. O poveste de dragoste trista si foarte intortocheata. Cel mai probabil este singura opera in proza studiata in liceu care intr-adevar mi-a placut
Povestea povestilor de ion creanga si spovedania de Mihai Eminescu
p.s nu le-am studiat la scoala