Vai de capul meu!
Stii? Ca in bancul ala: una? Mii, dom'le, mii!
Am cativa autori preferati.
Am citit cateva biblioteci.
Mi-e imposibil sa aleg o SINGURA carte. Mi s-ar parea o tortura demna de Savonarola.
Imi plac enorm cartile lui Radu Tudoran (nu Toate Panzele Sus), ale lui John Grisham, ale lui Georges Simenon, ale Agathei Christie, ale lui Stephen King si ar mai fi inca vreo 10-15. Pe putin.
Cele doua Diane-Alexandre Dumas
David Copperfield-Charles Dickens
Tom Sawyer-Mark Twain
Cind bunicul era nepot-Aureliu Busuioc
Buna!
"Pe aripile vantului"- Margaret Mitchell
"Manastirea din Parma"- Stendhal
"Qvo vadis"- henryk Sienkiewicz
dar cartea ta preferata/cartile tale preferate care este/sunt?
Am mai multe:Femeia nisipurilor de Kobo Abe,Eseu despre orbire-Saramago,Crima si pedeapsa-Dostoievski,Anna KArenina-Tolstoi,Zen-Cartarescu,Maitreyi-Eliade, Stapanul inelelor si Hobbitul-Tolkien, Contele de Monte-Cristo-Al. Dumas, Maestrul si Margareta-Bulgakov, Taras Bulba-Gogol.Eu,robotul-Asimov,ciberiada-St.Lem.
Sunt o groaza, nu stiu care, dar alea musai contin actiune si drama! Tamtamtam
''Drumul spre casă'' - de Rose Tremain.
''Cinci săptămâni în balon'' - de Jules Verne.
''Marile speranțe'' - de Charles Dickens.
Am spus mai multe cărți preferate, nu pot să aleg una preferată dintre ele, mi se pare toate la fel de superbe.
Romeo si Julieta de William Shakespeare, Maini inzestrate de Ben Carson, Martorul de Josh Mcdowell :*
" Lust For Life " ("Bucuria vietii") de Irving Stone
E singura care mi-a ramas in minte si nu-i va lua nici o alta carte locul.
Ti-o recomand.
Elevul Dima dintr-a saptea
Si mai imi plac ''20000 mii de leghe sub mari'' si ''2 ani de vacanta''
• Twilight •
• Pe aripile vantului •
• Dracula, mortul viu •
• O plimbare de neuitat •
• Trei într-o barcă •
In sfarsit o intrebare INTELIGENTA!
Deci...sa incep..sa ma pui sa aleg cartea preferata, e ca si cum m-ai pune sa aleg intre mama si tata.dar o sa incerc sa aleg ce imi place cel mai mult.
Prima data, orice scrie Agatha Christie legat de Hercule Poirot. Adica..eu chiar nu pot sa aleg. Toate cartile scrise de ea sunt geniale, inteligente, scris cu mult talent, multa dedicatie si multa inteligenta.
Si, pnetru mine, Agatha Christie, ramane printre singurele genii de sex feminin.
Apoi, Sherlock Holmes. Care, iarasi, sunt inteligente. Dar mai mult imi place povestea din spatele crimelor. Adica, Sherlock Holmes nu explica atat de mult deductiile, cum face Hercule Poirot cu minunatul sau discurs de final, cand rastoarna orice asteptari.
Colt Alb. Chiar daca pare copilaresc, pentru mine e una din cele mai triste si mai profunde carti pe care le-am citit vreodata..adica, felul in care s-a departat Colt Alb de casa, cum a fost separat de mama lui, de fratii lui, cum a fost batut si izgonit de cateii din sat. Povestea de iubire dintre lupi..bataliile, razboaiele..cartea aia este plina, plina de inteles. Doar ca multi nu pot sa-l vada. Adesea, e citita de copii. Care, pur si simplu nu au cum sa inteleaga.
Practic, par a fi povestile unor oameni, iubire, despartire, tristete, suferinta, dor, renegare, izgonire, rautate, devotament, durere..doar ca toate sunt traite de animale. Si cartea, e mult mai interesanta, inainte sa ajunga Colt Alb in Sud, deparde de Nordul lui, departe de zapada.
O poveste cu un Hobbit- Cartea asta e mai mult decat geniala. Aventura, bucurie, popasuri, Piticii, Gnomi, Iele, Oameni, Lupi, Vulturi! Tot ce poti gasi in mitologia frumoasa. Ce mi-a placut mie a fost ca vorbea despre prietenie si devotament. Despre dezvoltare, incredere in tine si in ceea ce poti tu sa faci, curaj si mai ales vointa.
Si ar mai fi Charlie and The Chocolate Factory...pentru ca, pur si simplu, ajuta in dezvoltare. Ar trebui citita de fiecare copil. Te ajuta sa inveti o lectie pe care nu o poti invata nici de la parinti, nici de la prieteni, nici de la profesori, nici de la colegi...Aceea de a fi umil.
anonim_4396 întreabă: