anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce-ati reusit sa cititi vara asta pana acum? Ce planuiti sa mai cititi?

Răspuns Câştigător
| ShadeAdda a răspuns:

Nu te intrista... era de asteptat sa fie astfel de raspunsuri de prost gust. Din pacate acum daca citesti esti luat peste picior si se rade de tine, cat timp in trecut numai oamenii cei mai intelepti si avuti puteau sa citeasca. Dar inca mai sunt multi tineri cititori si in prezent, numai ca sunt foarte rari. E trist cand ne dam seama incotro ne indreptam: spre o generatie de oameni care nu gandesc, nu au o cultura generala si care prefera sa fie condusi. Nu va dati seama ca cititul conteaza foarte mult?! Vom ajunge sa nu mai gandim, sa nu ne mai folosim imaginatia si memoria, sa nu mai invatam. Ne vom intreba: de ce sa mai invatam cand deja ne este servit deja totul pe tava? Avem Internetul! Doar un search si se rezolva! dar ceea ce gasiti nu este nici macar un sfert din ceea ce puteti gasi intr-o carte. Unde este efortul de a retine ceea ce cititi daca nu este exersat? Unde este imaginatia? Capacitatea de intelegere deja lasa de dorit. Desi astazi se pun foarte mult bazele pe memorare (chiar uneori prea mult, cand ar trebui sa se dea atentie asupra logicii), capacitatea de memorare este vax albina la multi dintre noi!
Asa ca nu-ti face griji. Citeste! Pune intrebari! Nu te simti dezamagita! Daca asta e lumea in care traim, macar sa incercam sa fim diferiti de ceilalti!
Iar cei care vor spune rautati sau se vor simti ofensati pe ceea ce am scris mai sus inseamna ca nu se uita prea bine in jur ca sa vada cum decurg lucrurile. Aparentele insala. Nu sunteti mai smecheri, mai grozavi sau mai "misto" daca nu cititi! Si ce este si mai rusinos este ca... va si mandriti de faptul ca nu puneti mana pe o carte.

46 răspunsuri:
| cristian100 a răspuns:

Nimic si nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristian100):

Atunci de ce raspunzi?

| iRobby a răspuns:

Eu pana acuma am citit intrebarile de pe TPU, si cred ca asta o sa planuiesc sa citesc si mai departehee hee

| DimLight a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa se afle in treaba laughing, citesc bloguri si raspunsuri pe quora mai mult, mai multe din carti le-am inceput dar nu le-am terminat din pacate

| PVAAVU a răspuns:

Ultimul mohican, cele 3 volume Winettou, si Urmasii lui Wuinetou.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fratilor, serios! Mai bine nu mai raspundeti. Categoria LITERATURA va spune ceva? Oameni de cacao.

| xClementine a răspuns:

Pana acum am reusit sa citesc ''In Salbaticie'' de Jon Krakauer, ''Ai toata viata inainte'' de Romain Gary(Emile Ajar), ''Oedip Rege'' si acum m-am apucat de Hamlet, ca sa combin utilul cu placutul. happy De planuit planuiesc sa mai citesc... ''Un veac de singuratate'' de Marquez, Maestrul si Margareta si... tot ce-mi pica la mana.

| stropinela11 a răspuns:

Pe aripile vantului, Lorelei, iar acum citesc Hobbitul happy

| Andreea069 a răspuns:

Am citit "Mănâncă, roagă-te, iubește", "Și am spus da. O poveste de iubire". Acum citesc "Namaste în India" și plănuiesc să mai citesc "Namaste în Nepal", "Viața lui Pi" și "În căutarea fericirii". Tu? happy

Răspuns utilizator avertizat
| Andrei123Andrei a răspuns:

Am citit: Lupul de stepa, Codul lui Da Vinci, Codul lui Nostradamus, Barbati in negru II laughing si decodificarea destinului. Tu?

| Andrei123Andrei a răspuns (pentru VladDys):

De ce? Pentru ca unii prefera sa se educe decat sa piarda timpul aiurea facand lucruri fara sens?

| ale2000mi a răspuns:

Eu am citit:
Sherlock Holmes si strengari de pe Baker Street- Misterul spiritului invocat
MISTERELE ROMANE-Talharul din Ostia
-Secretul Vezuviului
-Pirati din Pompei
Steaua Sudului
Si mai planuiesc sa citesc Hanul Ancutei, Notre Dame de Paris, De veghe in lanul de secara, si altele pentru scoala

| LeilaMaria27 a răspuns:

Nu am citit până acum nimic, şi nici nu cred că se va întâmpla! laughing.

| ShadeAdda a răspuns:

OK, lasand la o parte raspunsurile la misto si intorcandu-ne la oile noastre... Ce am citit pana acum in aceasta vacanta:
1. Instrumente Mortale, vol I (Orasul Oaselor), vol II (Orasul de Cenusa), de Cassandra Clare
2. Mitago, de Robert Holstock
3. Fahrenheit 451, de Ray Bradbury
4. (si o recunosc!) Cincizeci de umbre ale lui Gray, de E. L. James.

As vrea sa mai citesc...
1. Instrumente Mortale, vol III (Orasul de sticla), vol IV (Orasul Ingerilor Cazuti)
2. Casa Noptii vol IX - Predestinare
3. Cincizeci de umbre intunecate (vol II) - N-am ce-i face, creeaza dependenta XD
4. Vad ce mai gasesc, sunt dispusa sa citesc orice.

| LauncherS a răspuns:

Subtitrarile filmelor...si planuiesc sa continui! laughing)))

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru LeilaMaria27):

Si esti mandra?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VladDys):

Ce raspuns stupid.
Te-am invitat cumva sa-mi citesti intrebarea/sa raspunzi?

| UnleashedPsycho a răspuns:

Am început să citesc la o săptămână după începutul vacanţei, în timpul şcolii citesc mai puţin. Am citit Dragonul Roşu de Thomas Harris, Idiotul de Dostoievski, după câteva amânări şi Demonii de Dostoievski, Filiera elveţiană de Paul Erdman, Adela de Garabet Ibrăileanu, Ioana de Anton Holban, Golem de Gustav Meyrink şi Decameronul franţuzesc de Marchizul de Sade.
Plănuiesc să citesc multe alte cărţi, cred că peste 40.

| ShadeAdda a răspuns (pentru LauncherS):

Inteleg ca si eu citesc subtitrarile de la filme si chiar de la posturile TV pe care ma uit (stau departe de televiziunea romaneasca) dar... mai pune totusi mana pe-o carte din cand in cand macar. XD

| LauncherS a răspuns (pentru ShadeAdda):

Pai nu ca mai citesc cateodata... uneori, nu prea am chef sa citesc decat dupa ce incep o carte. Apoi devine interesanta si trebuie sa o termin...pana atunci rama la subtitrari big grin

| Ellie01 a răspuns:

Am citit pana acum:
Cele doua adevaruri de Agatha
Christie
Singura iubire de Erich Segal
Logofatul de taina de Rodica Brasoveanu
Vara asta planuiesc sa citesc cat mai multe romane politiste.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

M-ati intristat rau.

| ShadeAdda a răspuns (pentru LauncherS):

Lol stiu cum e... laughing

| LauncherS a răspuns (pentru ShadeAdda):

big grin big grin big grin

| droid96 a răspuns:

Pai ia sa vedem... De cand a inceput vara(din iunie) am citit:
Domnul Ibrahim si florile din Coran-scurta si faina
Un colind de craciun- Charles Dickens (mi-a placut fantoma craciunului viitor laughing... iti cam da de gandit. Ti-o recomandbig grin
Mercur de Amelie nothamb si Colectionarul de John Fowles ( sechestrari/ rapiri de fete/ violuri laughing)
Dupa douazeci de ani de Alexandre Dumas- continuarea de la Cei trei muschetari. Acum citesc vicontele de Bragelone, continuarea Dupa douazeci de ani)
Nunta in cer si Moara cu noroc - ORIBILE, da na, trebuie la scoala.
Sfera de Michael Crichton- Un thriller SF care se ridica la numele de bestseller -ti-o recomand daca-ti place categoria
Doctor Jekyll si Domnul Hyde de R L Stevenson-faina si asta

acum citesc Vicontele de Bragelone
Vara asta mai vreau sa citesc:
ultimele 2 volume din seria Harry Potter
Codul lui daVinci de Dan Brown
Seria Instrumente Mortale
Jumatatea intunecata-Stephen King
Si mai vedem...
Bafta!

| droid96 a răspuns (pentru ShadeAdda):

Cum ti s-a parut seria Instrumente Mortale?

| ShadeAdda a răspuns (pentru droid96):

Superba! Merita citita! Daca esti fan fantasy, iti plac demonii, ingerii, vampirii, varcolacii, magicenii, exploziile... ei bine, seria le imbina pe toate! E amuzanta, plina de actiune, intamplari neobisnuite si personaje neobisnuite! Si stiind ca va fi si un film dupa primul volum al seriei, The Mortal Instruments, care va fi lansat in cinematografe pe data de 23 august... sar in sus de bucurie! Totusi sper sa nu fie diferente prea mari inte carte si film, trailer-ul oficial arata destul de promitator.
Oricum, mai este o serie care preconizeaza evenimentele din Instrumente Mortale -> Dispozitive Infernale, in care actiunea se petrece in trecut, in Londra (1870, cam asa), cat timp in IM se petrece in prezent, in New York.
Categoric ambele serii merita citite, pe mine m-au captivat! laughing \m/

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Recomand tuturor Fahrenheit 451 si 1984. Poate deschideti ochisorii...

| ShadeAdda a răspuns (pentru anonim_4396):

De acord! Pe mine Fahrenheit 451 m-a bagat in sperieti doar cand ma gandeam cat de izbitor se aseamana cu viitorul spre care ne indreptam!

Întrebări similare