anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce-ati reusit sa cititi vara asta pana acum? Ce planuiti sa mai cititi?

Răspuns Câştigător
| ShadeAdda a răspuns:

Nu te intrista... era de asteptat sa fie astfel de raspunsuri de prost gust. Din pacate acum daca citesti esti luat peste picior si se rade de tine, cat timp in trecut numai oamenii cei mai intelepti si avuti puteau sa citeasca. Dar inca mai sunt multi tineri cititori si in prezent, numai ca sunt foarte rari. E trist cand ne dam seama incotro ne indreptam: spre o generatie de oameni care nu gandesc, nu au o cultura generala si care prefera sa fie condusi. Nu va dati seama ca cititul conteaza foarte mult?! Vom ajunge sa nu mai gandim, sa nu ne mai folosim imaginatia si memoria, sa nu mai invatam. Ne vom intreba: de ce sa mai invatam cand deja ne este servit deja totul pe tava? Avem Internetul! Doar un search si se rezolva! dar ceea ce gasiti nu este nici macar un sfert din ceea ce puteti gasi intr-o carte. Unde este efortul de a retine ceea ce cititi daca nu este exersat? Unde este imaginatia? Capacitatea de intelegere deja lasa de dorit. Desi astazi se pun foarte mult bazele pe memorare (chiar uneori prea mult, cand ar trebui sa se dea atentie asupra logicii), capacitatea de memorare este vax albina la multi dintre noi!
Asa ca nu-ti face griji. Citeste! Pune intrebari! Nu te simti dezamagita! Daca asta e lumea in care traim, macar sa incercam sa fim diferiti de ceilalti!
Iar cei care vor spune rautati sau se vor simti ofensati pe ceea ce am scris mai sus inseamna ca nu se uita prea bine in jur ca sa vada cum decurg lucrurile. Aparentele insala. Nu sunteti mai smecheri, mai grozavi sau mai "misto" daca nu cititi! Si ce este si mai rusinos este ca... va si mandriti de faptul ca nu puneti mana pe o carte.

46 răspunsuri:
| ShNySnYGer a răspuns:

Am citit povesti pe internet

| Ana8785 a răspuns:

Eu am citit De veghe in lanul cu secara de J. D. Salinger si mi-a placut mult. In caz ca vrei ceva usor si relaxant poti citi un blog din cand in cand. Eu mai intru pe http://www.blogvedete.com/ si mai citesc stiri despre filme, seriale, muzica, moda etc.

| droid96 a răspuns (pentru ShadeAdda):

Daca stai sa te gandesti, sunt destul de multi care asteapta viitorul prezentat in Fahrenheit 451...
Dar trebuie sa recunosc, peretii aia erau destul de interesanti big grin

| patriiiii89 a răspuns:

Trebuie sa citesc deoarece am teme de vacanta... dar iti propun sa citesti " Nascuta la miezul noptii "

| Rockart a răspuns:

Sunf foarte dezamăgită de ce am citit până acum. Îmi făcusem o listă foarte faină, dar n-am avut răbdare şi nici chef să o respect (nu ştiu ce-i cu mine), aşa că am citit ce mi-a venit in mână: Marele Gastby, A 16 luna (primul volum din Cronicile Casterilor), Lorelei, Tunelul, trilogia Oedip Rege, Blues pentru o pisică neagra, Umbră, iar în prezent am cam sapte cărţi incepute pe care nu ştiu când o sa le termin. sad Deci plănuiesc să le termin, să revin la cele pe care le-am abandonat luna trecută şi să încerc să respect lista.

| ShadeAdda a răspuns (pentru droid96):

Sa ma iau cu mainile de cap si mai multe nu laughing)))

| fuzzer a răspuns:

Pana acum am citit:

Cel mai mare Om care a trait vreodata.
Si inca, 2-3 nuvele, de Mircea Eliade: La tiganci, O fotografie veche de 14 ani, Ghicitor in pietre.

Imi propun sa citesc: Alexandru Lapusneanu de Costache Negruzzi, Ciocoii vechi si noi de Nicolae Filiomon, Cei trei muschetari de Alexandre Dumas, Testamentul lui Holcroft...

Si cam tot ce-mi cade in mana, vreau sa citesc carti din literatura universala, mi se par mult mai captivante, dar am de citit carti pentru scoala, dupa ce termin cu ele, as vrea sa ma axez, pe literatura universala.

| KyLerMzQ a răspuns:

Eu am citit: 2 Ani de Vacanta si Insula Misterioasa vol 1 si 2 de Jules Verne.

| EleSimoo a răspuns:

Inca nu am citit nimic. Vreau sa citesc Freud, Daniel Goleman. De asemenea, voi continua cu Stephen King.

| Duucu a răspuns:

Anatomia și fiziologia omului.
Iar acum plănuiesc să citesc Patologia omului.

| Ironicnαme a răspuns:

Nu am terminat cartea, însă am început să citesc ''Căpitan la 15 ani'', dacă nu am apucat la 10 ani. laughing

| Reiko a răspuns (pentru ShadeAdda):

Cassandra Clare a anuntat ca o sa mai fie o serie prin 2015, Artificiile Negre. In seria aia vor aparea personajele care supravietuiesc din The Mortal Instruments. Zic "care supravietuiesc" deoarece Cassandra a dat cateva spoilere din cartea ce urmeaza sa apara (in 2014 cred). Unul e asa de trist :'( Dar se leaga de cartile lll si lV in care apare Sebastian deci nu pot sa-ti zic daca nu le-ai citit. Ma bucur ca-ti plac, si eu sunt o fana a seriei happy De fapt, a ambelor serii ( si The Infernal Devices )

| Reiko a răspuns (pentru Reiko):

De cartile III, IV si V, scuze happy

| Dilaa98 a răspuns:

Am citit Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade (foarte bună cartea) şi am început să citesc Singur pe lume de Hector Malot ( şi chiar îmi place).
După asta,nu ştiu sigur, ce-mi mai cade în mână, dar eu aş vrea să caut Ion de Liviu Rebreanu :*
Mult succes în continuare şi mă bucur că mai există şi oameni care înafară de internet, subtitrări de la filme şi reviste, mai pun mâna pe o cartewinking

| Aberdeen a răspuns:

Buna intrebare.vad ca ai multe raspunsuri, desi nu cele la care ma asteptam...

de curand am terminat de citit cartea "Vraciul-prof Wilczur" de tadeusz dolega mostowicz, "Orasul minunilor" de ioana postelnicu(o carte mai veche decat mama laughing ), ultimul volum aparut in tara din "Casa Noptii" (vol 9) de p.c cast si kristin cast.

Acum m-am apucat de "In casa bunicilor" de ionel teodoreanu, si imediat ce termin cu ea imi planuiesc sa incep "Madona cu trandafiri" de gheorghe mihail zamfirescuwinking

P.S: nu baga in seama comentariile seci

| ShadeAdda a răspuns (pentru Reiko):

Ms mult pentru anunt! Stiam deja de serie (frecventez mult site-ul oficial pentru noutati laughing ) Nu m-am uitat la detaliile scrise pentru a nu gasi spoilere, asa ca... sunt cu sufletul la gura! Am doar primele trei volume, vreau sa pun mana pe al patrulea (ca a aparut deja) si de-abia astept sa apara al cincilea in romana... iar pana in decembrie (sau cam asa ceva) 2014 mai este laughing Oricum, gotta love the Shadow Hunters :Xbig grinbig grin Ma bucur ca nu sunt singura pe-aici big grin

Întrebări similare