| Madalina_Oana_1973 a întrebat:

Ce carti frumoase mi-ati recomanda sa citesc? Am 12 ani si nu vreau genul de tip basm sau cartea de genul,, Ciresarii"

14 răspunsuri:
| Mwha a răspuns:

Hm, şi eu am 12 ani şi anul asta am citit nişte cărţi foarte frumoase. De exemplu coraline, cum sa faci sa nu citesti, Matilda, inima de cerneala, hotul de cărţi. recomandhappy ai putea sa cauti la baleristica pe site-ul editurii arthur. Iti recomand sa citesti şi cărţi de john green, are nişte cărţi minunate ( presupun, n-am avut placerea sa le citesc, dar am văzut ecranizarea uneia). Spor la lecturatlaughing)

| Sahasd a răspuns:

Buna, si eu am 12 ani! ^_^ Citeste jurnalul unei pustoaice, poti comanda cartea pe net, este super!

| denisa_1405 a răspuns:

Poti sa citesti carti care iti sunt utile pentru scoala, mie mi se par mult mai interesante decat niste carti citite doar din plictiseala. Poti citi "Amintiri din copilarie" de Ion Creanga "Hanul Ancutei" de Mihail Sadoveanu "Baltagul" de Mihail Sadoveanu "Doua loturi" de Caragiale "O scrisoare pierduta" Caragiale.Acestea sunt carti pe care sigur le vei studia in viitor. Lecturare placuta! Please fundita :*

| ZuZuMy1 a răspuns:

Heii;* Vred ca te pot ajuta. Am o pasiune pentru literatura si anil acesta am fost in clubul de lectura.Si eu am tot 12 ani,deci ti-as recomanda urmatoarele carti / romane : Matilda ( exista si film ), Busola de aur ( exista si film,dar cu alt titlu happy ), Buratino ( e o carte mai mult pentru copii, dar mergewinking ), Coraline ( exista si film ), etc. Mai am cateva cartii pe lista mea de preferinte, dar ele sunt pe pri, ele locuri big grin

| Liviu a răspuns:

Ahaoleo ce te-as urechea, adica eu la 23 de ani mai citesc basme, si povesti, si tu la 12 ani nu vrei basme laughing? Nu stii ce pierzi, chiar daca am urat copilaria, basmele... le-am iubit happy si inca le iubesc happy Pentru ca ne sunt lasate de mari oameni.Cel putin eu iubesc petre ispirescu (da da litere mici, asa vreau eu (eu) ) frati grimm(tot litere mici, ca asa vreau eu) pacala... big grin sunt foarte frumoase.

| under89 a răspuns:

Toporișca
Când ne vom întâlni
Minunea
Extrem de tare și incredibil de aproape
Aventurile lui Tom Sawyer
Oliver Twist
Stăpânul Viselor. Coșmarul
Șarpele, de Clive Clusser
Tronul de Jad, de Naomi Novik

| Madalina_Oana_1973 explică (pentru Sahasd):

Am citit toate volumele ..sunt chiar foarte frumoase!

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Lolita-Vladimir Nabokov.
Iti va placea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti citi ceva de Jules Verne:
http://www.cartile-adevarul.com/colectia-jules-verne-carti-9.html

| Cameliapantiru a răspuns:

Buna,Madalina! Iti recomand sa citesti "Singur pe lume''-Hector Malot, "Robinson Crusoe''-Daniel Defoe, "Calatoriile lui Gulliver''-Johnathan Swift, ''Colt-Alb''-Jack London, ''Coliba unchiului Tom''-Harriet Beecher-Stowe, "Toate panzele sus!''-Radu Tudoran. Spor la citit si vacanta placuta in continuare iti urez!

| HarryEdward1994 a răspuns:

Din moment ce spui că nu vrei cărţile alea tipice în genul basmelor sau cele ca "Cireşarii, Moromeţii" etc, îţi pot sugera câteva cărţi pentru adolescenţi să spunem.
Nu sunt poveşti de dragostea siropoase şi enervante, dar eu consider că la vârsta ta le vei înţelege. Poţi căuta descrieri despre fiecare. happy
"Sub aceeaşi stea", "Căutând-o pe Alaska" -ambele de John Green
Fetele Gallagher,
Clubul V,
Fantomele ne ştiu toate secretele (stai liniştită, nu este horror sau ceva de genul. Caută o scurtă descriere şi vei vedea că este despre o tipă retrasă în cea mai mare parte)
Academia Vampirilor (Eu una sunt fana cărţilor SF, cu vampiri, vârcolaci, fantome etc, iar asta este seria mea favorită. Nu este horror. Personajele sunt dhampiri, moroi şi strigoi, însă nu este nimic despre crime, sânge. înţelegi unde bat)
Evernight (este o carte cu vampiri, dar nu genul ăla enervant. Personajele principale sunt adolescenţi, iar acţiunea se petrece în cea mai mare parte într-o şcoală cu internat)
Jurnalul unui adolescent timid.
Chimie perfectă )sunt 3 cărţi de fapt, dar se pot citi şi separat, deoarece este vorba despre 3 fraţi, în fiecare carte este povestea de dragoste a unuia dintre ei. Este de asemena cu adolescenţi, ca toate celelalte)
Cărţi sunt multe, dacă ai nevoie de o părere, contactează-mă. Lectură plăcută!

| Madalina_Oana_1973 explică (pentru anonim_4396):

Nu-mi plac deloc cartile scrise de jules verne =)

| suit?r a răspuns:

Cireșarii e super, mie mi-a plăcut qwq
Incearcă nuvele,''Popa Tanda'', sau seria de cărți ''Generala-cei mai nașpa ani din viața mea''
Dacă n-o să-ți placă de Rafe, o să minți.

| deeamaria a răspuns:

Buna, si eu am 12 ani! ^_^ Citeste jurnalul unei pustoaice, poti comanda cartea pe net, este super!