Depinde in ce clasa esti...
Daca esti in a5-a poti citi: Cuore-inima de copil
Daca esti in a6-a poti citi: Morometii
Daca esti in a7-a poti citi: Cei trei muschetari
Tot ce îți place.
Cărțile nu țin cont de vărstă, sau anumite criterii, trebuie doar să-ți placă ție.
Baftă!
Eu iti recomand, sa citesti Jules Verne cele 40 de carti, sunt foarte interesante si inveti ceva nou din fiecare carte.
Incearca sa citeti in primul rand daca esti in clasele 5-8 ce-ti place tie iar daca vii in clasa a 9a citeste Mara,
hronicul si cantecul vartelor, ciocoii vechi si noi, Morometii, Ciresarii astea is pricipale
Funda?
Pentru citit? Dar ce mai poţi face cu o carte, mă?
În fine, încearcă :
1. Seria Harry Potter
2. Seria The Hunger Games
3. Seria Cronicile Wardstone ( eu am citit doar prima carte, că-s mai chitră şi nu vreau să dau banii şi pe celelalte; aştept să le primesc de ziua mea, de fapt. )
4. Die Klavierspielerin de Elfriede Jelinek
5. Papillon ( îs două volume în România, deşi original avea doar unul ) de Henri Charrière.
6. Trilogia LotR, nu le-am citit, dar am auzit că-s destul de bune, plus că am văzut filmele şi sunt excepţionale.
7. În curte la Dionis de Mircea Eliade ( cea mai bună carte din literatura română pe care am citit-o până în prezent ).
Cele americane si rusesti.In special, perioada 1835-1880 de la rusi, iar de la americani, cea de dupa 1930.Adica,Lermontov,Goncearov,Turgheniev,Tolstoi,Dostoievski,Faulkner,Steinbeck,Hemingway,Ezra Pound.Hai,si James Joyce, daca ai undeva peste 16 ani, ca e delicat si rasat la vorba si scriere.
Idiotul de F.M. Destoiewski - mister, enigma, dragoste
Mara
Moara cu noroc
La Medeleni
Ce te face sa spui asta? tu nu ai incercat sa o citesti si nu stii cit e de interesanta
Alchimistul de Michael Scott sau O calatorie spre centrul Pamantului de Jules Verne.
Buna!(sunt clasa a 6-a)....cartile pe care ti le recomnd sunt foarte interesante si merita citite:
*-casa noptii(P.C Kast);
**-Lorelai(ionel teodoreanu);
**-mara(ioan slavici);
***-pitulicea(resat nuri guntekin-un autor strain);
-ciresarii(constantin chirita)
*-la medeleni(ionel teodoreanu)
-cronicile lumii pamantene(lucia troisi);
**-ulita copilariei(ionel teodoreanu);
-piciul(alphonse daude);
**-corigent la limba romana(ion minulescu);
-winnetou;
-si mai sunt foarte multe romane frumoase... daca imi mai aduc aminte o sa te anunt;
*cele marcate cu steluta sunt de dragoste;
P.S:eu le-am citit pe toate cele mentionate mai sus, deci in cazul in care o sa te apuci sa citesti din ele si ai neclaritati sa ma intrebi(pentru ca aceasta nu este cine stie ce lista intermediara luata de pe net, ci doar cateva romane-frumoase-pe care le-am citit)
sper ca te-am ajutat.o seara placuta si SPOR LA CITIT .
Didi908 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: