Salut!
Mie mi s-a parut un roman destul de complex (datorita scriiturii sale), dar interesant si frumos si l-am citit cu placere, de mai multe ori, in etape diferite ale vietii mele (in clasa a X-a, cand l-am studiat pe camil Petrescu cu "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" si am dorit sa citesc si celallat mare roman al sau-"Patul lui Procust", pentru ca imi placuse mult primul), in anul III de facultate, cand la proza interbelica, l-am studiat pe Camil Petrescu, raportandu-ne la ambele sale romane si, apoi, ca profesor debutant de romana, inante de a-l preda pe acest autor, in primul an de activitate didactica, elevilor mei.
In opinia mea, "Patul lui procust" e un must-read pentru orice cititor roman serios si pasionat. E o lectura utila, agreabila si din care ai ce invata!
Spor la citit si o seara faina!
Am citit-o vara trecută! Mi s-a părut puțin întortocheată la început, dar a meritat cu desăvârșire.
Mie mi-a plăcut, este o operă de calitate.
Excelenta.Problematica precum in viata, structura foarte moderna, tehnica narativa a memoriei involuntare.
E o carte scrisa de un intelectual, totusi.E placuta, nu este insa vreun capat de pod! Daca o citesti cu placere, iti va da sansa sa citesti carti mai fabuloase! Face parte din literatura buna, totusi.
Totusi, imi puteti spune un "rezumat" al primelor doua capitole pe care din pacate nu prea le-am inteles?
Nu, rezumatul ti-l faci singur.
Daca nu le-ai inteles, reciteste-le!
In plus, cauta parerile criticilor despre acest roman (s-a scris enorm pe marginea operei lui Camil Petrescu, sigur vei gasi ceva edificator si pentru tine), citeste prefata si/sau postfata sa.
E un roman frumos, ar fi pacat sa nu incerci sa-l deslusesti singur. Altfel, niciodata nu vei ajunge sa poti intelege si interpreta marea literature, daca mereu iei rezumate facute de altii sau de prin cartile de comentarii.
Spor la lucru!
poiuytrew întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: