Daca esti clasa a 8-a sfatu meu e sa te apuci de cele care se dau la bac de exemplu Ion
Cautand-o pe alaska-John Green, Jocurile foamei, Casa de la rascruce, Chinuieste-i pe copii, O lume disparuta-Sir Athur Conan Doyle, Nevazutii, Chemarea ingerului, Cutia cu fantome, Starters, P.S. I love you. Scuze ca ti le-am dat random, astea mi-au placut mie.
Nu m-am interesat de cele care se dau la bac, iar cu profesoara mea nu pot vorbi de lecturi suplimentare.
Am citit "Ion" și mare parte din ce se recomandă în a opta.
Incearca Urzeala Tronurilor / ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi / Centurionul
Shogun - James Clavell
Viaţa ca o Pradă - Marin Preda
Cel mai iubit dintre pământeni -Marin Preda
Moromeţii - Marin Preda
Viaţa lui Pi - Yan Matel
La răscruce de Vânturi - Emily Bronte
Seria "Eu Robotul" - Isaac Asimov
Seria "Dune" - Frank Herbert
Hobbitul - J.R.R. Tolkien. Dacă-ţi place Stăpânul Inelelor, şi dacă-ţi place şi ăsta Silmarilion. Apoi, peste vreo 2 ani Copii lui Hurin.
Cântec de Gheaţă şi Foc - George R.R. Martin
Cărţi de Agatha Christie
Cărţi de Alexandru Dumas
Băiete/Fată... Citește cât mai mult poți! te ajută foarte mult la literatură la examene. Eu ți-aș recomanda așa:
-Seria Jocurile Foamei- 3 volume
-Hoțul de cărți de Markus Zusak
-trilogia Lume de cerneală de Cornelia Funke- doar 2 volume sunt traduse în română
-seria Percy Jackson și Olimpienii- 10 volume în engleză, doar 3 traduse în română.
eu astea le-am citit și îs suuuuuper faine toate. Câteva sunt și ecranizate dacă te interesează...
Si tu in loc de gura ai groapa de gunoi? Vorbeste dracu frumos. Ca eu nu am zis '' zi fa in *** mea ce gen'', te-am intrebat civilizat. Daca ti-as da acum numai romane despre razboaie ai zice alte rahaturi. Puteai sa te exprimi altcumva.
Dacă ai fi citit integral întrebarea și ai fi dat măcar o mică importanță fiecărui rând, ai fi văzut că am scris "Orice gen".
Prin ce te-am întrebat după "Ce gen?" nu te-am înjurat, nu te-am jignit. A fost conform atenției tale nemărginite.
Am ales să mă exprim așa pentru că mă scârbește graba ta de a răspunde fără să știi măcar ce-ți cer.
În fine, atâta timp cât agreez orice gen și PRECIZEZ ASTA, nu "ți-aș zice alte rahaturi" dacă mi-ai recomanda numai romane despre războaie.
Ți-ar fi plăcut să mă țigănesc cu tine, nu?
Dacă ai fi citit integral întrebarea și ai fi dat măcar o mică importanță fiecărui rând, ai fi constatat că am scris "Orice gen".
Prin ce am scris după "Ce gen?" nu te-am jignit și nu te-am înjurat. A fost conform atenției tale nemărginite.
Am ales să mă exprim așa pentru că mă scârbește graba ta de a răspunde fără să știi măcar ce-ți cer.
În fine, atâta timp cât agreez orice gen și PRECIZEZ ASTA, nu "ți-aș zice alte rahaturi" dacă mi-ai recomanda numai romane despre războaie.
Ți-at fi plăcut să ne bălăcărim, nu?
Nu, nu sunt genul sa ma ''tiganesc'' cum ai zis tu. Ti-am raspuns conform limbajului tau.Si da, m-ai jignit si m-ai si injurat. Si nu m-am grabit sa-ti raspund tie ca nu sunt nebuna dupa funde si alte porcarii. Daca tu citesti orice gen, eu n-am ce-ti face. M-am gandit ca poate, totusi, ai niste preferinte cand vine vorba de carti. Si acum, nu cred ca am facut asa mare DEZASTRU daca nu am citit complet intrebarea. Accept faptul ca este greseala mea, dar meritam macar alte cuvinte.
"Notre-Dame de Paris''-Victor Hugo
"Manastirea din Parma''-Stendhal
"Contele de Monte-Cristo''-Alexandre Dumas
Fluturi - Irina Binder (sînt 2 volume)
Neamul Şoimăreştilor - Mihai Sadoveanu
O zi mai lungă decît veacul - Cinghiz Aitmatov
Quo vadis - Henryk Sienkiewiez
O lume disparuta - Sir Arthur Conan Doyle
Incearca romane politiste:
Arthur Connan Doyle:
1.Studiu in rosu
2.Semnul celor patru