| Eufourikul a întrebat:

De ce credeti voi ca Dante-personajul a vizitat mai intai Infernul si nu paradisul? happy

Răspuns Câştigător
| Iunona a răspuns:

Poti intelege Paradisul?happy Mai degraba imi place sa vad ca mai exista tineri preocupati de lectura. Absolutul este un concept si oricum ai incerca sa dai o interpretare, Dante are o veleitate de modernist: nu ii poti intelege operele daca nu citesti intreaga trilogie si nu ii cunosti un pic viata. Merge pe acelasi principiu pe care merge si Faulkner: trimiteri la diferite opere prin opera in sine.

12 răspunsuri:
| Jokerashul a răspuns:

Nu poti aprecia binele pana nu vezi raul happy

| TheAvenger a răspuns:

Pentru că în iad cică sunt mai multe chestii de prezentat decât în rai. Avea și o prietenă de-a mea o carte de la bunică-sa în care erau prezentate lucrurile care se întâmplă în iad. Dar mă rog, eu una-s sceptică în privința teoriei vieții de apoi.

| Florenta16 a răspuns:

Fire pesimista, sa vada raul dinainte, ca atunci cand se iveste binele sa fie surprins.

| SLS a răspuns:

Eu cred ca a vrut sa faca comparatie intre cele doua.Alegand raul mai intai, a vazut ce e acolo si acum poate sta linistit in rai.

| Iunona a răspuns:

Poti intra in Rai nepurificat? Infernul si Purgatoriu sunt treptele pe care trebuie sa paseasca pentru a-si vedea propriile pacate. Acest traseu are rol de purificare inainte de intalnirea cu Beatrice, figura sfinteniei si a imacularii. De ce crezi ca in primele limburi cei nascuti inaintea lui Hristos sufereau? Pentru ca fara sa il cunoasca pe Hristos ei nu pot fi purificati si prin urmare, nu au sansa de a ajunge in rai. Dante este printre cei nascuti dupa Hristos, ii cunoaste doctrina deci are sansa sa se indrepte.

| Eufourikul explică (pentru SLS):

Nu e raspunsul corect, toata aluzia facuta de Dante in Divina Commedia poate fii cheia noastra pentru a intelege care este scopul si misiunea fiecaruia pe pamant!

| Eufourikul explică (pentru Iunona):

Asta e prezentarea operei.Dar noi trebuie sa intelegem absolutul din aceasta opera...Trebuie sa treci prin infern ca sa poti intelege purgatoriul si eventual ultima faza(Paradisul)... Sper ca ti a placut intrebarea mea Luona!

| KateMiddleton a răspuns:

Pentru a le vedea intr-o antiteza totala, deosebirea fiind mai pronuntata.

| Rotaru_George_1979 a răspuns:

Cred ca poate fi o pereche de motive pentru aceasta. Una este ca aceasta este pilda sirma de viata lui Dante, si ca el este scris povestea unui om care a abătut de la calea dreaptă şi îngustă la Dumnezeu, el trebuie să fie arătat consecinţele acţiunilor sale. Astfel încât el se arata iadul prima pentru ca el să poată vedea cu adevărat cum lucruri rele sunt dacă nu urmaţi calea cea dreapta. După care el este indicat purgatoriul, şi apoi în cele din urmă, paradisul.
Un alt motiv ar fi putut sa faca cu Catolica teologie purgatoriul, statul de punea sub între rai si iad. Doar pentru ca cineva a fost botezat, s-a dus la biserică în fiecare săptămână, etc., etc., dar asta nu insemna ca automat s-au dus la ceruri, în funcţie de această teologie. Mai întâi, ele sa-si petreaca timpul in purgatoriul până la oameni inca in viata au spus destule rugaciunile si au avut ca masele pentru sufletele acestor pleca oameni blocată în punea sub

| Eufourikul explică (pentru Iunona):

Apreciez mult opera lui Dante Alighieri!

| SLS a răspuns (pentru Eufourikul):

Daca stiai raspunsul de la inceput de ce ai mai intrebat?

| Eufourikul explică (pentru SLS):

Nu am pus nici o intrebare la care sa nu cunosc raspunsul..Am pus intrebarea pur si simplu sa aflu ce anume au inteles cei care stiu despre ce vorbesc!