1984-george orwell, ferma animalelor-george orwell, william golding-imparatul mustelor, never let me go- Kazuo Ishiguro..nu pot spune ca mi-au schimbat perceptia despre viata, dar m-au ajutat sa percep altfel viata..viata pe un peron-octavian paler e de asemenea frumoasa.
Inca o carte care chiar a avut un impact asupra mea si care e foarte usor de citit: cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai- Mitch Albom. e foarte frumoasa.
Forever in my heart-Jo Goodman, 4:50 din Paddington -Agatha Christie, Singur pe lume
Scrisa de o tipa Marie-Anne nu mai stiu cum, si cu un personaj pe care il cheama Knut Yvarssen sau ceva asemanator? Mi-a recomandat-o taica-miu, cica-ti rupe in doua noptile cartea, doar ca eu am gasit un singur volum de vreo 600 de pagini.
Da, exact, aceea e cartea, doar ca site-ul TPU nu-mi da voie sa scriu corect numele cartii respective, nici macar numele autoarei, imi apare chenarul acela rosu de avertizare, de piraterie. Am incercat sa "trisez" si sa scriu cu doi "e", dar corect era cu unul singur!
Da, ea e autoarea cărtii, iar personajul e dr. Jan Yvarsen. Eu am editia cu trei volume(carti voluminoase, editie integrală).
Da, sa stii că-ti "rupe" noptile in două…
Am verificat amu, am sase volume, in 597 de pagini, care-s de fapt, vreo 1500, fontul fiind foarte mic.Cred ca-i cu norvegieni dupa nume, Rholf-Harald, Knut etc.Totusi,se merita? Ca n-ar fi lucru de saga sa pierd vreo doua-trei nopti de vara cu ochii in monitor, daca citesc ceva bun.
Ai verificat "amu"? Esti din zona Albei?
Da, chiar se merită! Citeste-o! E cea mai frumoasa carte, tatăl tau are dreptate. Eu aș reciti-o din nou dacă n-aș avea o sumedenie de alte cărti de specialitate care-mi ocupă tot timpul...
Nu,de pe plaiuri moldave, din campurile sterpe sudice.
Am mai aruncat un ochi prin ea, cand am descarcat-o si mie-mi pare ca poate sa compenseze prin actiune foarte densa, dar pare bunicel si stilul in care se scrie.Desi eu nu prea am incredere in cartile serioase scrise de femei, ca m-am ars cu Woolf si am dat cu cartea, ca basca, de pamant.Bronte si Austen nu se pun, ca alea sunt pentru femeiusti, alta mancare de peste.
Nu, cărtile alea de care amintesti, tratează cu totul alt stil, boem, aristocratic....Asta nu e așa! E cu totul altfel. Stii ce mă intrigă? Aproape după orice carte s-a ecranizat câte un film, dar după aceasta...nu.
Percepţiile mele despre viaţă sunt mult prea solide ca să poată fi schimbate de o carte. Sau probabil n-am dat eu de cartea necesară, deşi nu prea mi-aş pune speranţe în asta.
Hm, de fiecare data cand termin o carte am pe moment un stil de gandire diferit, dar este ceva de moment. Deci, nu.
SilentRain întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: