anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Funda! As vrea sa scriu o carte, dar nu am deloc ideei...Ma puteti inspira?

Răspuns Câştigător
| kittyroxy_3562 a răspuns:

Foarte dragut sa te apuci de o carte!
ar fi dragut sa stii pe ce domeniu nu poti sa te gandesti la idei pentru o carte decat cu pasi mici mai intai ai nevoie de o idee apoi un lucru important este varsta ta gandeste-te ca cartea trebuie sa fie bazata pe realitate ( ori ce gen ai alege sf, fantasy, roman etc) cu ajutorul varstei vei stii unde sa te duci te gandestii la lucrurile tale preferate pesoacele pe care le iubesti, persoanele pe care le urasti, si gandeste-te ca orice carte trebuie sa aiba momentele subiectului ( expozitiunea, intriga, desfasurarea actiunii, punctul culminant si deznodamantul ) asa cred happy di trebuie ceva spectaculos o idee ceva care sa ii dea pe toti pe spate, nu? de aici te las sa te ganesti te popic sper ca te-am ajutat!

10 răspunsuri:
| Brun3tte a răspuns:

Inspira-te din viata de zi cu zi. din intamplari..peripetii. copilarie thinking

| marinetemarian a răspuns:

Poti scrie despre viata personala
FUNDA?

| JustMeDiana a răspuns:

Poti sa o faci dupa viata ta, adica sa te inspiri din ea..sau din filme; daca ai citit mai multe carti si ai vazut in ele niste idei/intamplari care ti-au atras atentia poti sa le combini cumva... Sper ca te-am ajutat. happy

| mrxmihaix a răspuns (pentru JustMeDiana):

Eu nu cred tongue

| pilimon12 a răspuns:

Pai poti sa iti imaginezi tu o lume a ta in care poti face ce vrei si poti scrie o carte despre asta te poti inspira si din alte povesti sau te poti inspira din viata de zi cu zi

| cosmin1211 a răspuns:

Si toate astea vin de la oamenii care nu au scris in viata lor mai mult decat le-a cerut scoala. Eu zic sa nu iti faci sperante prea mari. Cel mai bine e sa incepi cu niste concursuri de creatie literara. Parerea mea e ca ar trebui sa incepi cu un personaj preferat(erou, protagonist) sau cu o actiune de interes general, pe care sa o dezbati cu tine si cu altii si sa iti formezi idei, multe idei, sa le notezi, si apoi sa le pui cap la cap intr-un mod inteligent si subtil si care sa trezeasca interes.Insa sper, pentru numele lui dumnezeu ca nu ai 12 ani, pentru ca nu ai putea sa scrii o carte in niciun caz la varsta asta.

| Solsagan a răspuns:

Măi, o carte nu se scrie aşa.
Nu poţi să zici :,, Ah! Acum mă apuc de scris o carte. Hai să întreb pe TPU despre ce. ". Nu-i articol, e proză de lungă întindere şi de ce ai umple piaţa cu aşa ceva? Că ar ieşi ceva submediocru, care s-ar vinde, probabil, pentru că gusturile majorităţii sunt de căcat şi acum nu mai ţine nicio editură cont dacă merită sau nu publicată.
Văd că ai 12 ani. Te-a inspirat Stephenie Meyer sau ceva? Mai aşteaptă, mai citeşte, mai învaţă.

| Indestructible a răspuns:

Mai nou toţi vă vedeţi mari scriitori, dar n-aveţi pic de imaginaţie. Jalnic.

| JustMeDiana a răspuns (pentru mrxmihaix):

Nu ti-am cerut parerea happy

| Aramyx a răspuns:

Poti sa scrii o carte cu umor sau o carte in care sa iti pui ganduri gen jurnalul unui pusti