Mizerabilii este cel mai mare roman al lui Victor Hugo – roman pe care scriitorul l-a terminat în 1862, în timp ce se afla în exil. Mizerabilii este considerat drept una dintre capodoperele umanității, precum și o adevărată frescă socială.
Daca ai citit romanul, realizezi si tu ca este o capodopera, un amalgan perfect de caractere si lectii de viata. Eu una il ador si il recomand tuturor :X
Tu, dragul meu, chiar ai citit "Mizerabilii" sau ai luat chestia asta de pe vreun site?
Buna! Nu am citit inca cartea, dar o am pe lista de lecturi "must have", pe care am sa le citesc de indata ce am timp(cred ca imediat dupa BAC), dar am citit in copilarie "cossette", parte a romanului "Mizerabilii" si mi-a placut mult stilul scrierii si modul in care sunt construite personajele, atat micuta Cossette, cat si membrii familiei Thenardier, dar si celebrul Jean Valijean. Tu ai citit romanul "mizerabilii"? Ti-a placut? Ce parere ai despre acesta?
Este cert cartea mea favorita. Am simtit, cred, toate sentimentele posibile citind cartea... iubire, dispret, mila, ura, admiratie etc.
Povestea este una geniala si Victor Hugo a intors-o pe toate partile ca sa te faca sa simti ca inebunesti. De la mustrariile de constiinta ale lui Jean Valjean care se lupta cu el insusi la coincidentele, parca absurde, prin care personajele ajung sa se intalneasca exact atunci cand te astepti mai putin.
Cartea contine mai multe teme... precum: societatea, iubirea, revolutia franceza, arhitectura Parisului, religia etc.
Trebuie sa admit ca uneori mi s-a parut plictisitoare deoarece dadea foarte multe detalii despre Paris, batalia de la Waterloo (of! si cat a mai durat batalia asta!) si altele, iar eu asteptam cu nerabdare sa intru din nou in firul povestii.
O recomand tuturor... inveti foarte multe lucruri citind-o si pe langa asta, o citesti pentru divertismentul tau, sa te simti bine.
Si mie mi s-a părut extrem de plictisitoare bătălia de la Waterloo. Nu își avea rostul in poveste, mai ales atât de lung. Mă rog... pentru asta m-am oprit din lecturat. Ramasesem la pagina 390. Cel mai probabil o sa continui sa o citesc.
Inela întreabă:
M978 întreabă:
andyy_5855 întreabă: