Ce "date exacte" vrei? In primul rand cartea e beletristica pura. Si daca ar exista vrajitoare in sensul in care gandesti tu, crezi ca si-ar divulga public metodele?
Jesus! Tu ai înțeles că eu caut o carte in care să-mi spună o vrăjitoare "secretele" magiei ei?!
Nope!
Doamne, deci eu sunt creștin-ortodox și mă lupt să stau departe de aceste practici deși admit că, "chemarea" către este mare.
Eu caut o carte în care să se povestească concret datele exacte ale faptelor care au dus la acele procese ale faimoaselor Vrăjitoare din Salem. Adică altfel spus, caut o carte în care să-mi povestească cazul în sine, cu date, ani, relațiile oamenilor de la acea vreme din Salem, ceva ce oricum am aflat parțial din docum de pe YTB, însă nu mă satisfac acele minime cunoștințe ci vreau mai mult. Și nu o carte în care să-mi prezinte totul prin personaje și "trăiri".
Sper că acum m-am exprimat mai bine.
Deci chiar caut înebunită o carte cu cazul ăsta. Dar de preferat în română, căci nu pot spune că încă mă descurc bine cu engleza, cel mult cu spaniola, dar aș fi preferat română, ca să pot absorbi și mai bine informațiile despre caz.
Buna, MountainRiver! Incerc sa-ti raspund cu titluri cat mai diferite pentru ca nu stiu cati ani ani si nici ce tip de scriitura preferi. Prin urmare:
- Eu, Tituba, vrajitoarea neagra din Salem de Maryse Conde - este beletristica, dar autoarea e castigatoarea Nobelului alternativ oferit de cititori, scrie senzational
- Cum să spânzuri o vrăjitoare de Adriana Mather - este young adult
- Vremea vrajitoarei de Chris Bohjalian - tot beletristica
- O istorie putin altfel a vrajitoarelor si a prigonirii lor de Dieter Breuers - este o lucrare, mai degraba, de cercetare. Pe aceasta nu am citit-o, am rasfoit-o intr-o librarie. La prima vedere, limbajul este extrem de accesibil si pare sa se apropie de ce-ti doresti tu. Nu e insa axata doar pe cazul Salem
Sper sa te ajute. O sa intreb si comunitatea mea pe Facebook, sa vedem ce sugestii mai adun pentru tine, daca vrei.
anonim_4396 întreabă: