| Costica32 a întrebat:

Hello TPU! Am ramas corigent si sunt classa a 8-a am ramas la romana imi puteti zice daca primesc romanul baltagul sau nuvla popa tanda primadata cu ce incep de exemplu daca primesc romanul prima oara scriu despre autor ce mare poet a fost? Sau cum? Si la romana stiu ca este scris si oral dar la chimie si cum primesc notele? Funda primul raspuns bun!

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Costică, vai de suflețelul tău!
Poți primi oricare din cele două opere literare. Cu ce începi? Începi cu ce trebuie, cu ce ți se solicită!
Apartenență la nuvelă, apartenență la roman sau comedie.
Poți primi caracterizarea unui personaj: popa Tanda, Vitoria Lipan, Trahanache, Tipătescu etc Poate fi și un text la prima vedere, în care să ți se solicite apartenență la gen sau caracterizare de personaj (la prima vedere).
Eu sunt convinsă că o să primești text la prima vedere. Luni încep corigențele care vor dura până în data de 21 august.
La proba orală, va trebui să tragi un bilețel. Va fi ușor, vei primi sinonime, antonime, formarea unui cuvânt etc. Ți se va face o medie între proba scrisă și cea orală.
Sunt școli unde înainte examenului de corigență, se face pregătire cu profesoara, aprox. trei zile.
De obicei, vei primi la examen subiecte similare.
PS. Ce-ai făcut de nu te-a iertat profesoara?

2 răspunsuri:
| TheTelemea a răspuns:

Se vede c-ai ramas corijent la romana, explica-ne mai clar ce vrei, din ce ai scris nu intelege nimeni nimic.

| Costica32 explică (pentru floresdemayo):

Pai era o taranca.