| RagnaRDET a întrebat:

Hmmm... M-am apucat si eu de scris in timpul liber si as dori oarecum sa stiu si parerea altor oameni despre talentul sau netalentul meu, mai bine zis despre munca mea, doresc o parere sincera deci... da-ti-va cu parerea laughing))

Cugete dintr-un război fals

Şi cum şedeam răpus de vlagă, căci nu-mi mai puteam ţine nici arma în mână, într-o groapă de pământ ce se dorea a ne servi pe post de adăpost cât făceam un schimb cu dus şi întors de focuri, văzusem cum se ridicau impertinenţii încă cu obrajii neadânciţi de griji, nechemaţi de nimeni. Ori poate că erau chemaţi, chemaţi de un destin ce le-a fost zămislit şi neputincioşi nu i se pot împotrivi, căci penelul nu stă în mâna lor, ori mai degrabă le luase minţile voinţa de a se ridica pe urmă cu o coroană de lauri în jurul capului, căci ce-ar putea fi mai onorabil decât să te întorci întreg-neîntreg cu rangul de erou al unei cauze care nici măcar nu se dovedeşte a fi a ta.
„Onoraţi-vă ţara, dar voi să nu îndrăzniţi a nutri la onoruri căci de-ar fi să vă întoarceţi vii nu v-am mai trimite să vă osteniţi în locul nostru."Conchideam buimăcit de fulgerele nesfârşite ce îmi înceţoşaseră privirea, şi dacă fulgerele unei furtuni nu fac decât să te înfioare, acestea ce le vedeam, de aveai ghinionul să te zărească, îţi sfâşiau carnea.
Iarăşi ce fel de neghiobie e să duci un război care nu-i întru fiinţa ta? Nu fusesem noi fericiţi de a ne naşte oameni, ci nu fiare, de a fi învăţaţi ce-i drept şi ce-i nedrept? De ce suntem acum aruncaţi de cei ce ne-au adunat sub puterea lor aparent ocrotitoare pe un câmp, împinşi fiind să ne vânăm ca fiarele, căci ei au idealuri supraomeneşti ce sunt însă plătite cu sânge de om?
Întrebările acestea mi se iveau adesea în minte şi mă îndoiam atunci că ne-ar mai putea înălţa ceva, când noi luptam să apărăm un subterfugiu numit virtute. Să ne fie milă de noi şi de ai noştrii ca să-i înfruntăm pe alţii ce-i apără pe ai lor, virtute ce se regăseşte la amândouă turmele pribegi, de altfel.
Şi cum mă uitam în juru-mi, nu puteam decât să-mi zic:
-Ce neghiobie! Războiul ca „unealtă a păcii" nu face decât să sădească în generaţiile viitoare teama unei alte încercări de pace. Şi de-ar mai fi război, să se războiască cu ei înşişi, căci va exista o singură victimă, iarăşi celălalt îşi va găsi în fine pacea.

8 răspunsuri:
| Exaizo a răspuns:

Din primele randuri m-ai facut sa cred ca citesc o carte adevarata. Ai talent happy. Felicitari!

| Psychzor a răspuns:

Imi e cam greu sa cred ca tu ai scris asta. Cati ani ziceai ca ai? Mie personal imi place. Succes in continuare!

| darrio2007 a răspuns:

Ai talent. Daca tu ai scris textul.Succes pe mai departe!

| aXandra a răspuns:

Sincer, nu mi-ai captat atentia. Ar trebui sa-ti adaptezi textul la secolul XXI, deoarece de texte cu tenta arhaica sunt satula. Asa ceva are Romania, nu ai venit cu nimic nou, limbajul nu este cotidian, iar atunci cand scrii un text acel lucru trebuie sa te reprezinte.
Nu vreau sa te demoralizez, ci din contra, daca iti place continua.

| AleisterHN a răspuns (pentru aXandra):

Sincer, din câte văd eu textul a fost conceput pentru a te provoca la gândire, nu de a-ţi oferi totul în faţă cum se practică mai nou în scrierile contemporane prin care se încurajează marea majoritate a prostimii.
Un scriitor poate aduce o noutate sau nu, iar eu în acel text văd cel puţin trei influenţe filosofice, deci cel mai probabil cel care a scris-o nu e adeptul cărţilor de duzină, nici al limbajului neologic şi nici al exprimării simpliste. Probabil tinde spre alt gen de cărţi şi din moment ce un text conţine idei nu lucruri, eu spun că-l reprezintă. (Aici ai trecut de la text la persoană, fără a fi în cunoştinţă de cauză cu caracterul acesteia ceea ce o absurditate).
Nu vreau să te atac, fiecare are dreptul la o părere.

| DamnedShadow a răspuns:

Foarte tare, bine scris, ideea de asemenea! Vorba aceea: " Fighting for peace is like f**king for virginity".

| MskDesign a răspuns:

Daca tot ce este scris acolo, este scris de tine, nu pot decat sa iti spun decat bravo.Cu mici corecturi poti ajunge undeva. Uita-te la toate raspunsurile si ia-le ca pe critici constructive, caci vei avea de invatat.

| aXandra a răspuns (pentru AleisterHN):

Eu nu atacam, ci imi exprimam parerea sincera. Pentru cultura ta generala poti sa scrii ceva complex folosind cuvinte "pompoase" si neologice. Eu nu atacam persoana, ci ma refeream la text. Nu atac oamenii, pentru ca nu mi se pare corect, doar ca eu nu sunt adepta acestui gen de text.