Hmm. Am incercat si eu sa scriu o carte de mister, science-fiction si supranatural, dar am abandonat-o.
Incearca sa nu povestesti foarte mult detalii care te plictisesc. Nu stiu cum sa explic, dar incearca sa stai fix pe firul intamplarilor, cu lux de amanunte pentru scenele importante (cele care te tin in suspans ). Trebuie sa ai personaje bine conturate, iar cel principal sa fie individualizat.
Pentru o carte de succes, "slabeste" legatura dintre realitate si fictiune.
Ah, iar cand o scoti, indiferent cat de tarziu, sa nu uiti sa ma anunti!
Scrie,scrie,scrie! Si eu sunt scriitor. Scriu din august,o carte cu tente de SF,realitati,etc.
Deci,nu renunta, chiar daca cei dragi tie iti spun sa renunti, nu renunta la visul tau! Ce titlu propui cartii? Numele autorului? (un pseudonim?). Cartea mea se numeste Orasele blestemate, autorul e Sigmund Schmidt (e un pseudonim literar, poti cauta pe net).
Ti-ai si publicat cartea sau inca nu? De fapt, mai important e daca ai terminat-o
Fa ceea ceti spune inima nu te baza pe opiniilealtora si vei ajunge departe
Asculta doar sfaturile ci nu opiniile
Nu,nu,nu...am scris deja 35 de pagini, nu prea am timp, cu scoala...lunile astea am dat olimpiada la geografie, pregatirea, si toate.Acum astept sfarsitul anului scolar, atunci voi scrie mai mult.cum scriu mai mult sporadic.
Daca vrei sa fii scriitor, banuiesc ca si citesti. Incearca sa vezi cum au abordat alti scriitori de succes aceste genuri literare.
Citeste Dan Brown pentru mister/thriller, si Stephen King pentru horror/thriller.
Dupa ce citesti un capitol, incearca sa faci un rezumat mai detaliat, sa vezi cum ai fi formulat tu acel capitol, si fa o comparatie. Si, cum au spus ceilalti: practica te invata.
Apropo, ai putea sa ma anunti si pe mine daca postezi ceva pe net? (si eu am avut o tentativa de a scrie o carte )
Ai putea sa-mi dai un link? Am cautat pe google, dar tot ce imi da e o introducere de cateva randuri.
Http://www.sigmundschmidt.blog
board.eu. Acesta este blogul meu. Am scris deja primul capitol (e foarte scurt, in comparatie cu capitolele ceva mai lungi, de 3-5 pagini de caiet normal, nestudentesc).
Sau al doilea blog al meu, http://sigmundschmidt.blogspot.ro/.
Kiki13 întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: