Poate citești cartile greșite! Ai încercat Cioran, Ana Blandiana sau Cărtărescu?
Deocamdată nu, doar pe cele două amintite le-am citit parțial, în rest am citit doar literatură clasică de mic copil (adaptată vârstei, bineînțeles).
Poți să-mi recomanzi câteva cărți potrivite de Cioran, Blandiana sau Cărtărescu, având în vedere preferințele și gusturile descrise mai sus, te rog? Pot fi și autori contemporani străini, dar aș prefera să fie traduse în română.
Aici se pot desprinde cateva paliere de discutii.
1. Literatura contemporana nu-i mai plina de sexualitate decat cea clasica. Atat doar ca noi, care am invatat in comunism, nu aveam acces la ea.
2. Sexualitatea face parte din cotidianul vietii, iar fara romantism ne coboram la nivelul animalelor: sex pentru reproducere.
3. Romanii sunt un popor pudibond. Alte popoare nu folosesc tot felul de denumiri sau suptrefugii de a denumi intimitatile ca organe ale corpului sau actiuni ale indivizilor.
Asta ca sa apar aceasta literatura.
Dar trebuie retinut ca aceste scrieri trebuie sa nu ne dea senzatie de greata.
4. Literatura a ajuns sa fie un marcheting. Asta se cere, deoarece asta se vinde.
5. Cred ca dacape tine te deranjeaza lucrurile lumesti, cum le zice, inclusiv romantismul, e ceva psihic particular.
Si in incheiere, fiecare citeste ce-i place.
AvalohAlyn întreabă:
Nimeni91 întreabă:
anonim_4396 întreabă: