Aici se pot desprinde cateva paliere de discutii.
1. Literatura contemporana nu-i mai plina de sexualitate decat cea clasica. Atat doar ca noi, care am invatat in comunism, nu aveam acces la ea.
2. Sexualitatea face parte din cotidianul vietii, iar fara romantism ne coboram la nivelul animalelor: sex pentru reproducere.
3. Romanii sunt un popor pudibond. Alte popoare nu folosesc tot felul de denumiri sau suptrefugii de a denumi intimitatile ca organe ale corpului sau actiuni ale indivizilor.
Asta ca sa apar aceasta literatura.
Dar trebuie retinut ca aceste scrieri trebuie sa nu ne dea senzatie de greata.
4. Literatura a ajuns sa fie un marcheting. Asta se cere, deoarece asta se vinde.
5. Cred ca dacape tine te deranjeaza lucrurile lumesti, cum le zice, inclusiv romantismul, e ceva psihic particular.
Si in incheiere, fiecare citeste ce-i place.
Poate citești cartile greșite! Ai încercat Cioran, Ana Blandiana sau Cărtărescu?
Deocamdată nu, doar pe cele două amintite le-am citit parțial, în rest am citit doar literatură clasică de mic copil (adaptată vârstei, bineînțeles).
Poți să-mi recomanzi câteva cărți potrivite de Cioran, Blandiana sau Cărtărescu, având în vedere preferințele și gusturile descrise mai sus, te rog? Pot fi și autori contemporani străini, dar aș prefera să fie traduse în română.
Problema cu o parte din beletristica contemporana nu este ca prezinta sexualitatea, care este parte din viata, sau iubirea romantica (vorba vine, iubirea romantica e un construct cultural), ci ca le prezinta divortate de adevaruri profunde, care sunt de fapt subiectul marilor romane. Ce, te pune cineva sa citesti literatura contemporana? Orienteaza-te dupa canonul englez si cel francez, si, daca mai ai nevoie de idei de lectura, dupa canonul german si cel rus. Citeste marile romane, ca viata este scurta; citeste si eseuri, istorie, economie, sociologie.
1. Ce are invatatul, cu lectura? Asta e accesul tau la cultura universala, cateva ore de Limba Romana pe saptamana? 2. Ratiunea ne diferentiaza de animale, romantismul e un curent cultural important din secolul XIX, iar dragostea romantica e un construct cultural definitivat de cateva femei usoare de la Curtea Frantei in secolul XVIII; animalele nu stiu ca sexul duce la reproducere, si fac sex de placere. 3. Toate popoarele folosesc eufemisme pentru anumite organe si functii ale corpului.
Chiar asa? Tu esti INR si ar trebui, dupa explicatiile pe care le dai, sa consulti un psihiatru.
In doua raspunsuri consecutive, la aceeasi intrebare, ai diagnosticat doua persoane, pe mine si pe MPP2OOORO, ca bolnavi psihici. Ce eficienta! Sa stii ca nu toti cei care au alta parere decat tine sunt neaparat bolnavi psihici.
Unde am spus eu ca sunt bolnave psihic cele doua persoane. Stii ce inseamna INR? Sau a avea un psihic particular? Daca nu ai cunostinte necesare, stai pe fundul tau si invata.
AvalohAlyn întreabă:
Nimeni91 întreabă:
hallucinarium întreabă:
JCDenton întreabă: