| Gabriel91836 a întrebat:

Pentru a deveni profesor de limba Engleză ar trebui să mă transfer la un liceu lingvistic sau intensiv? Țin să menționez că momentan sunt pe profil economic clasa a 9 a. De asemenea cât de greu este un asemenea liceu?

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca sa ajungi profesor de limba engleza poti sa faci orice liceu vrei, doar sa ai medii destul de mari ca sa poti merge la o facultate de limbi staine, sa o termini, apoi sa faci un modul pedagogic si in final, dupa 4 ani de liceu si 5 ani de facultate si pregatire profesionala, poti sa ajungi profesor de limba engleza.

| Gabriel91836 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc frumos, mult de muncă dar merită!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu neaparat dar ar fi bine, te va ajuta in admiterea intr-o facultate de filologie cu limba engleza si apoi in timpul facultatii.

| Gabriel91836 explică (pentru Ioandelasal):

Am uitat să pun virgulă "lingvistic"!
Mă refeream la care dintre aceste două variante ar fi mai plauzibilă?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Gabriel91836):

Oricare profil este bun.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu aveti clasa intensiv Engleza?
Poti fi la ce profil vrei tu (chiar si mate-info), exista clasa speciala de Engleza intensiv cu 4 ore pe saptamana.

| Gabriel91836 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu este, doar la un alt liceu într-un alt oraș în apropiere, știi cumva dacă se face si matematică, fizică, chimie eyc pe aceste profile?

| Cybele a răspuns:

Nu contează liceul. Contează să faci facultatea de litere cu specializare pe limba engleză. Plus modulul psihopedagogic. Fără master poți preda până la clasa a X-a.

| ÎmpăratulBizantin a răspuns:

"Pentru a deveni profesor de limba Engleză" trebuie să faci Facultatea de Litere.
"ar trebui să mă transfer la un liceu lingvistic sau intensiv?"
Nu există "liceu lingvistic".
"Țin să menționez că momentan sunt pe profil economic clasa a 9 a."
Ce faci pe profil? Dă-te jos de pe el!
"De asemenea cât de greu este un asemenea liceu?"
Pentru tine? Aproape imposibil.

| Gabriel91836 explică:

Întrebarea se referă la care dintre aceste două variante ar trebui sa aplic, am uitat o virgulă!
Și care ar fi media de admitere la un asemenea liceu?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Gabriel91836):

"Care ar fi media de admitere la un asemenea liceu?"
Te interesezi la ce liceu vrei tu sa intri, care a fost ultima medie.
In ziua de azi, toate institutiile de invatamant (mai ales cele de stat) ar trebui sa aiba o pagina web unde sa publice rezultatele la admitere, conditiile de inscriere, desfasurarea examenului de admitere etc.
Inclusiv detalii de contact: adresa de email si un nr de telefon.