Depinde... Daca informatia e luata dintr-un site sau blog al cuiva, trebuie sa ii ceri voie persoanei respective pentru a lua un paragraf sau o informatie de acolo si sa-l mentionezi sub forma de citat cu numele sursei. Altfel te poate da in judecata omul. Daca iei de pe wikipedia, la fel, trebui mentionata sursa. Cam orice informatie trebuie precizata sursa ei, pentru ca sunt oameni ce fac bani din datul in judecata pe chestia asta.
Trebuie sa ai deja undeva la 20-30 de pagini scrise din cartea ta in format pdf arial/times new roman de 11/12 la marimea scrisului. Trebuie sa nu contina deloc greseli, si sa nu aiba plagieri. Poti trimite sample-ul respectiv la toate editurile pe care le stii si vezi care te baga in seama.
Daca te informezi de pe internet reprezinta o forma de plagiat?
Am vrut si eu sa scriu o carte, dar imi trebuia bani pentru a da la editura ca sa mi-o tina in librarii, sau garantia ca sunt atat de popular incat sa se cumpere cartile din prima, cum e in cazul celebritatilor. Si fiecare librarie iti ia o taxa pe greselile gramaticale. poate porni de la 30 de bani pana la 60-70 de bani per greseala. Si daca ai zeci sau sute de pagini, si se intampla sa ai in jur de 400-500 de greseli... te costa.
Am scrise cateva caiete, marea majoritate sunt informatii de pe site uri si bloguri, cu istoria beche, precambrianul, eonii de la inceput pana la Renastere si ma gandeam sa le unesc intr o carte
Multa bafta atunci, pentru ca trebuie redactate digital in word sau pdf.
De scris, poți scrie, de publicat trebuie să ți-o publice cineva.
Dacă are calitate, vârsta ta nu va conta. Dar să te aștepți să ți-o publice pe banii tăi și nu altfel.
DeProfundis99 întreabă: