Desigur ca are rost sa citesti cap coada cartea, o poveste nu este doar despre cum incepe si cum se termina, desi suntem tentati sa punem accent pe sfarsit. Modul in care personajele fac anumite alegeri, greselile pe care le fac pe parcursul povestirii, ce sentimente au si ce modul cum ii afecteaza pe altii actiunile lor fac un tot, un tot care il ajuta pe cititor sa se formeze ca om, ca si caracter, sa inteleaga anumite psihologii si asa mai departe.
Pai evident ca mai are rost daca spui ca citesti pentru BAC.
Si cum a spus si userul de mai inainte, e important sa stii cum s-a ajuns acolo unde s-a ajuns.
Cand ai timp iti recomand sa citesti "La Medeleni" de I. Teodoreanu. O sa-ti placa, e pentru liceeni.
Da, citeste-o toata. O sa-ti fie mai usor de inteles parcursul cand o veti studia la scoala. Am avut romane pe care le-am citit si nu le-am citit din programa pentru bac si s-a vazut o diferenta enorma. Am putut eu sa fac un comentariu cu mult mai putin suport la cele citite. Iar pe cele necitite le-am inteles mult mai greu din rezumate si din astea.
In plus, Enigma Otiliei chiar e o carte foarte faina si bine scrisa.
Am terminat-o acum, am citit 230 de pagini astazi, cele ramase, m-a cuprins o tristete mare, dar e o carte buna
Si mai am o problema, am luat romanul prea serios, chiar mi-am facut imagini cu casa etc. si acum parca m-a luat o depresie. daca se termina frumos era okay. dar asa s-a incheiat foarte trist pentru mine, mai ales ca eu sunt o persoana sensibilia. cred ca am luat cartea prea serios.
DeProfundis99 întreabă: