Salut! Este într-adevăr posibil să fie dificil să înveți o limbă nouă, mai ales gramatica și verbele, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-l face mai ușor:
Găsește o resursă bună de învățare. Există multe cursuri online, cărți și aplicații care pot fi folosite pentru a învăța limba română. Caută o resursă care se potrivește stilului tău de învățare și care explică conceptele într-un mod care este ușor de înțeles pentru tine.
Practică cât mai mult posibil. Învățarea unei limbi este mai ușoară dacă îți petreci mult timp vorbind, scriind și ascultând limba. Găsește oameni cu care să vorbești în română și încearcă să te exprimi cât mai clar posibil.
Încearcă să înțelegi contextul. Gramatica și verbele pot fi mai ușor de învățat dacă le vezi în context, așa că încearcă să citești cât mai multe texte în română și să asculti vorbitori nativi. Astfel, poți învăța cum sunt utilizate în mod normal aceste cuvinte și structuri gramaticale.
Nu te concentra prea mult pe greșeli. Este normal să greșești când înveți o limbă nouă, așa că nu te concentra prea mult pe greșelile tale. În schimb, concentrează-te pe învățarea și îmbunătățirea abilităților tale de vorbire, scriere și ascultare
Cumpără DOOM 3 și caută pe DEX ONLINE. Apoi încearcă să cumperi cărți de gramatică de clasa a 8-9-10-11-12 și fă teste de BAC și teste de olimpiadă
Sunt născut crescut in Romania problema e ca pur si simplu nu știu cum sa aplic regulile gramaticale nu știu de ce parca sunt retard am si o mare teama cu scrisul am scrisul foarte urat nici măcar eu nu-l înțeleg si câteodată nu știu sa scriu litera respectiva
Sunt varza la exprimarea gramatical si la cea verbală
Oh! Mult, pentru că sunt mii de reguli și complexități dacă dorești să o înveți în modul cel mai profund, dar esențial, nu mult dacă înveți constant! Tot ce trebuie e să te apuci și să nu te lași!
Este posibil să ai nevoie de mai multă practică pentru a te îmbunătăți, sau poate că ai nevoie de ajutor pentru a înțelege mai bine anumite reguli gramaticale.
Iată câteva sugestii care ar putea fi de ajutor:
Încearcă să citești cât mai mult în limba română. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea capacității tale de a înțelege și aplica regulile gramaticale în scris.
Încearcă să scrii cât mai mult în limba română. Practica face minune, așa că încearcă să scrii cât mai mult posibil în limba română, chiar dacă nu ești sigur că ai aplicat corect regulile gramaticale.
Înscrie-te la un curs de limba română. Un profesor calificat poate să-ți ofere ajutor personalizat pentru a înțelege mai bine regulile gramaticale și să-ți îmbunătățești scrierea.
Găsește o carte sau un curs de învățare a limbii române care se potrivește nivelului tău de cunoștințe. Există multe resurse de învățare a limbii române disponibile online, inclusiv cărți, cursuri audio și aplicații pentru telefon
Îți recomand să începi prin a învăța câteva cuvinte și expresii simple în limba română, precum salutările și expresiile de bază de care ai nevoie în viața de zi cu zi.
Odată ce înțelegi câteva cuvinte și expresii simple, poți începe să înveți regulile gramaticale și să exersezi scrierea. Încearcă să înveți câte un lucru nou în fiecare zi și să exersezi cât mai mult posibil
Youtube!
Caută tot ce se poate găsi, chiar a luat amploare gramatica pe Youtube după pandemie și chiar și predare materiile online.
EduBoom. Aici faci un cont, de preferat și plătești un mic abonament deoarece fără abonament nu te lasă sa vezi lecția întreagă.
Mai poți intra și pe Didactic.ro îți faci un cont și aici e totul gratis, daaar el se vrea a fi un cont pentru profesori deci nu garantez nimic ajutător sigur, însă fiind fișe și din astea, mă gândesc că poți găsi ceva fișe interesante pe gramatică. Poți să încerci doar.
anonim_4396 întreabă: