Din diverse opinii auzite, inclin sa cred ca nu e chiar atat de greu de invatat pentru un strain. Am observat ca se intampina dificultati la pronuntie, si nu la gramatica, asa cum credeam
Ascultand cateva propozitii in romana, un vorbitor de limba portugheza mi-a zis ca limba romana incepe ca italiana, se continua ca rusa si se sfarseste ca germana.
Era si un episod din south parca, dacă ştii, in care fac aia misto de Romania, si ma rog, in episod romanii vorbeau limba rusa sau ceva de genul
Fonetic vorbind, romana s-ar asemana foarte mult cu albaneza. Prima data cand am auzit asa ceva m-a pufnit rasul, insa dupa ce am cautat cateva fraze vorbite in albaneza, desi nu se distingea nici un cuvant similar, felul cum "urca"si "cobora" accentul m-a pus un pic pe ganduri.
Cred ca asemanarea perceputa dintre romana si albaneza, este similara celeia dintre chineza si japoneza: doua limbi absolut total diferite dar pe care noi le vedem asemanatoare
Da, se aseamana si cu albaneza si cu macedoneana, nu prea ma pricep, dar cred ca cea mai concludenta asemanare cu aceste limbi, e data de limba aromâna, caută să vezi cat se aseamana
Nici acum nu au ajuns lingvisticii la un numitor comun in ceea ce priveste statutul limbii aromane: unii sunt de parere ca este o limba romanica de rasarit ca si limba română, altii ca este un dialect al limbii române.Este prea diferita ca sa fie un dialect, dar prea asemanatoare ca sa fie o limba.
Anomim2025 întreabă: