Nu are cum sa fie. Cacofonie este atunci cand un cuvant se termina in "ca" si urmatorul incepe tot cu "ca", "co", "ce", etc, de ex. banca comerciala, ca canibalul, etc.
Nu este cacofonia. Cacofonia este alăturarea a doi termeni, unul care se termina cu "ca" si incepe cu "ca" sau "co". Dacă spui: eu ma comport CA CArmen, atunci da, este o cacofonie. În situația sa nu ai repetarea acestor grupuri de sunete, ci doar niste cuvinte care se aseamana putin.
Nu este o cacofonie, deoarece există o discontinuitate provocată de prepoziția „de" între cele două grupuri de litere asemănătoare (trăd- și trad-)
Totuși, se poate lua în considerare o aliterație (definiția din DEX: „*repetarea unei litere (sau grup de litere) în cuvinte succesive. Deși uneori involuntară și cacofonică, constituie un mijloc poetic cu resurse multiple")
DEX zice că orice combinație care deranjează auditiv poate fi o cacofonie...deși nu mi se pare corect. Cacofonie mi se pare logic sa fie combinația ca+co si alte variații similare. Trădător de tradiții e mai mult o tautologie după mine... însă iarăși avem 2 cuvinte cu rădăcini diferite
Si grupari de genul la la, de de, pe pe sunt tot cacofonie un ex. pe pereti dar evident ca cele care zgarie timpanul sunt gruparile ca-co
Doar ca nu definim notiunile dupa ce "ni se pare noua logic" sa insemne. Cacofonia are sensul pe care l-ai gasit in DEX si poate ar fi bine sa cauti si tautologie pentru ca nu-mi explic cum ai ajuns la concluzia ca "trădător de tradiție" ar putea fi una. Nici cacofonie nu e, ti s-a explicat deja de ce, nu sunt alaturate sunetele.