| Fuior_Vitalie_1990 a întrebat:

Expresia "trădător de tradiție" este o cacofonie sau nu?

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are cum sa fie. Cacofonie este atunci cand un cuvant se termina in "ca" si urmatorul incepe tot cu "ca", "co", "ce", etc, de ex. banca comerciala, ca canibalul, etc.

| Fuior_Vitalie_1990 explică:

DEX zice că orice combinație care deranjează auditiv poate fi o cacofonie...deși nu mi se pare corect. Cacofonie mi se pare logic sa fie combinația ca+co si alte variații similare. Trădător de tradiții e mai mult o tautologie după mine... însă iarăși avem 2 cuvinte cu rădăcini diferite

| Simpatic a răspuns (pentru Fuior_Vitalie_1990):

Si grupari de genul la la, de de, pe pe sunt tot cacofonie un ex. pe pereti dar evident ca cele care zgarie timpanul sunt gruparile ca-co

| darrio2007 a răspuns:

Poate fi doar o tatofonie.

| PavelIoana a răspuns:

Nu este o cacofonie, deoarece există o discontinuitate provocată de prepoziția „de" între cele două grupuri de litere asemănătoare (trăd- și trad-)
Totuși, se poate lua în considerare o aliterație happy (definiția din DEX: „*repetarea unei litere (sau grup de litere) în cuvinte succesive. Deși uneori involuntară și cacofonică, constituie un mijloc poetic cu resurse multiple")

| 4StarLight a răspuns:

Nu este cacofonia. Cacofonia este alăturarea a doi termeni, unul care se termina cu "ca" si incepe cu "ca" sau "co". Dacă spui: eu ma comport CA CArmen, atunci da, este o cacofonie. În situația sa nu ai repetarea acestor grupuri de sunete, ci doar niste cuvinte care se aseamana putin.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Fuior_Vitalie_1990):

Doar ca nu definim notiunile dupa ce "ni se pare noua logic" sa insemne. Cacofonia are sensul pe care l-ai gasit in DEX si poate ar fi bine sa cauti si tautologie pentru ca nu-mi explic cum ai ajuns la concluzia ca "trădător de tradiție" ar putea fi una. Nici cacofonie nu e, ti s-a explicat deja de ce, nu sunt alaturate sunetele.