E bine ca vrei sa adaugi figuri de stil, sa nu fie ceva prea simplu si plictisitor cum apreciaza domnisoara de jos, dar unele metafore chiar n-au sens. Imi dau seama ce ai vrut sa zici, dar n-au sens in context. Mai bine publica pe wattpad, acolo intra special cei care vor sa citeasca.
Ce intelegi tu prin simplu?
Nu trebuie sa fii asa negativist si sa te lasi atat de repede, trebuie sa exersezi mai mult si sa ai grija ca acele metafore sa aiba sens. Sunt sigura ca ai o mica voce care spune, mai tare sau mai incet, ca ceva nu merge acolo. Incearca s-o asculti
Mdah, hai sa inventam cuvinte. Si sa rescriem gramatica. Nu as putea sa scriu asa ceva nici daca as fi in coma alcoolica. Parca e un text scris de unul platit la numarul de cuvinte. Plictisitor, oribil gramatical/lexical, lipsit de substanta. Frazele alea doua din final lipsite de predicat... priceless. Priceless de jenante.
Nu sa te lasi, ci sa privesti realist problema. Pina la partea cu imaginatia, incearca sa scrii CORECT. Abia dupa aia du totul mai departe. Si ca sa iti mai dau un sfat constructiv, nu le mai ingramadi in halul asta. Textul trebuie sa fie mai aerisit. Ideea e ca ma dor ochii cand vad ca din patru cuvinte, cel putin trei le-ai scris gresit.
E frumos spus, romaneste! De ce te temi?
Este EXCELENTA introspectia!
Frumos exprimata.
Banuiesc ca vrei sa te gasesca un miliardar care, indragostit de FRUMOS sa-ti asigure zilele de maine de pe acum!
Poate vei avea aceasta sansa.
Nu ma dau in vant dupa descriere. Mie imi place ca o opera sa aiba multe imagini dinamice si dialog.
Am înțeles că-ți place să folosești foarte multe metafore, dar sincer nu prea am găsit context pentru, citez ''ferestrei timpurii'',''vioara gloanțelor acute'',''frontul speranțelor,'',''linii rapide'',''planul timpuriu''. Și pune mai mult accent pe cursivitate. În rest e bine, eventual dacă faci mai mult și vrei să postezi pe Wattpad de exemplu, foarte important să folosești majuscule.
Fereastra timpurie - am vrut sa indic ca batranul statea de mult timp innecat in priveliste, ca se petrece acum mult timp, ca nimic nu e nemuritor.
Vioara gloantelor acute - aici nu prea m-am bagat dar in cap meu, batranul era veteran de razboi si puteai simti cum el emana sentimente, amintiri, camera lui era ca o poarta a timpului unde el impartasea experienta de soldat. Vioara am vrut sa semnifice moartea.
Frontul sperantelor, tot la fel. Ca si cum era pe front si sperau sa traiasca.
Linii rapide - urmele pe zapada, am vrut sa sugerez graba.
Planul timuriu - Vazand imaginea descrisa, piata, targul, patinuarul, tot din ansamblu. Tot in acelasi timp.
Multumesc pentru feedback, ti-a indus vreun sentiment, vreo emotie, ceva?
Păi mi-am închipuit o zi monotonă a unui bătrân singur pe timp de iarnă. Cât despre emoții și sentimente, nu prea, pentru că e prea multă monotonie, ai descris niște aspecte prea mult și ai uitat să adaugi puțină acțiune și dialog, să simți că ești în mintea acelui bătrân, că-i înțelegi trăirile. Totuși nu complica prea tare imaginea de ansamblu cu prea multe metafore de genul.
NO way.
Ai descris o mare zarva: piata, patinoar, amuzament, copii in gloate, o zi aglomerata de iarna si la final, citez: "ansamblul unei imagini incolore". Practic, m-ai dus cu mintea la o posibila sambata dupamiaza, cand totul este colorat si animat, iar pe urma m-ai dus in Melancolia lu' Bacovia!
Mi se pare ca ai incercat prea mult, e prea plin de figuri de stil. Dar mai bun decat ce se scrie pe wattpad, in orice caz. Bravo. Poti mai bine de atat.
E bine pentru inceput. Doar sa ai grija la cateva cuvinte:
Simplicitate-simplitatea
Indepartare-departare
Sau cel putin eu asa stiu.
anonim_4396 întreabă:
Desh întreabă: