10/10 pentru diacritice
10/10 pentru corectitudine a limbii
10/10 pentru lungimea poeziei
10/10 pentru originalitate, stil
8/10 pentru claritatea mesajului (am citit-o de mai multe ori... dar probabil tocmai asta e farmecul să transmită mai degrabă o stare - mi-a transmis mister)
7/10 pentru ritm: cel mai dur se termină prima strofă, din punctul meu de vedere. Citesc și prind elan cu primele două versuri, ca un avion care decolează cu succes, prind „văpăi din cer" dar mă zdrobesc de tot în „diferite șoapte", e o cădere bruscă, fără atenționări. Soluția cred că e să citești cu voce tare și să retușezi unde nu curge natural. Super ultima strofă, aș lega doar: oaza învolburată -> oaza-nvolburată
5/10 pentru cantitate, poezia asta doar te face curios. Mai multe poezii urmează, sper.
Curaj. Și mult succes!
E o problema pentru ca n-are cursivitate. Ai rima pe versul 1/3, iar versul 2 e in aer mereu. Fiecare strofa se termina cu un nod in gat. Daca incerci sa faci ceva gen Cosbuc atunci fa intreruperea pe ultimul vers din strofa, nu in mijloc cu o rima lipsa.
Dupa parerea mea e ok, ai un hobby special, chiar frumos.
Singura parte care nu imi place este "auto-reținerilor". Da cam rau si e cam greu de pronuntat. Daca nu gasesti altceva atunci mai bine lasi numai reținerilor.
Este clar,esti o fata educata, care ai citit mult, ai un vocabular ales, ai talent si poezia, mi se pare superba!
Nu cred că este obligatoriu să fie rimă la toate versurile. Oricum, știu că am probleme cu structura textului și cursivitatea. Voi încerca să le remediez. Îți mulțumesc pentru părere!
Creierul nostru functioneaza pe modele. Daca il obisnuiesti cu ceva, el va astepta ceva similar. Daca ii dai o rima, si il lasi cu fundul in balta pe jumatate face pauza.
Vei fi acuzată de minciună,
Iar eu voi fi în umbră.
Voi fi acuzat de singurătate,
Iar tu vei fi aceeaşi.
Vei fi acuzată de trădare,
Iar eu, martorul acuzării.
Voi fi acuzat de dragoste,
Iar tu vei fi departe.
Vei fi acuzată de crimă,
Iar eu judecătorul.
Voi fi acuzat de iubire,
Iar tu-mi vei fi călăul.
VEI FI IERTATĂ, iar eu...
Cu Tine'n Suflet
https://www.facebook.com/CalauzaLiwan/?ref=bookmarks
De fapt, chiar am vrut să folosesc acest cuvânt, pentru că ăsta până al urmă ar dezlega (într-un fel) mesajul poeziei. Mi-am dat seama că nu sună întocmai bine, dar o să încerc să-l înlocuiesc cu un alt cuvânt. Mulțumesc pentru părerea ta!
Asta este un talent si reprezinta oarecum exprimarea gândurilor tale pe hârtie. Foarte frumos! Continuă, din poezie reiese o persoană foarte sensibilă.
Nu o spun din amabilitate, am fost impresionat, ..ma gandeam daca ai scris-o tu, este frumoasa, profunda, ..imi place limbajul, ideile, tot.
Succes! sunt sigur ca vei fi publicata, ca vom auzi de tine.
Am și spus că am scris-o eu
Până o să ajung eu să fiu publicată, va dura ceva
Bună Andra.
Intr-adevăr nu e perfectă.
Dar mie imi place.
Trebuie să ții cont de faptul că mulți au scris porcării, insă unui critic faimos ii cade bine. Rezultatul....succesul de moment. Asta e.
Tu ai mult de muncit in ideea că vrei să scrii.
Dar nu trebuie să renunți.
Baftă.
Nu imi trebuie funda. Chiar imi place ceea ce ai scris.
Nu e deloc reusita. Incearca mai bine hai-cu daca vrei sa faci varza topica si logica. Gen
Linear moist dunes
A semantic, small net runs
whilst watching the duck
sau orice combinatie iti tuna de 5-7-5 silabe.
Poti sa ii trimiti un mesaj privat daca vrei sa schimbi fluide cu domnisoara, dar nu fi lingau pe fata in public. Sa fim seriosi. Pina si ea isi da seama ca a cam dat cu bota in balta, iar tu o ridici in slavi aici de parca ar fi scris Luceafarul.
Sper ca nu mult, ai talent, esti inteligenta, sclipitoare, sunt comvins ca vei fi publicata.
La romgleza stai cracanata; dar in dulcea limba a lui tactumare stii sa te exprimi!?
Aa, fata cu proza.
E buna poezia. Progreseaza ca va fi bine! Voi fi mandru de tine ca sunt contemporan cu tine