| DianaMihaelaAndrei a întrebat:

Îmi puteți recomanda cele mai bune cărţi citite de voi?
Nu are relevanţă categoria din care fac parte.

14 răspunsuri:
| CECTII a răspuns:

Salut asta este o carte scrisă de mine.
http://my.w.tt/UiNb/tRteCgmbJy
Sper să îţi placă... aştept păreri!

| Balangarofita a răspuns:

Enigma Otiliei de G.Calinescu
Insula delfinilor de Arthur C.Clarke-roman SF
Inima întunericului de Joseph Conrad
Pacientul englez de Michael Ondaatje

| Balangarofita a răspuns:

Enigma Otiliei de G Călinescu
Insula delfinilor de Arthur C Clarke
Inima întunericului de Joseph Conrad
Pacientul englez de Michael Ondaatje

| Viitorulapropiat a răspuns:

Pai pot spune ca sunt adeptul cartilor SF. Am citit multe carti,din diferite categorii,dar cea mai frumoasa carte,care si acum cand ma gandesc la ea imi vine sa o recitesc si sa "retraiesc" acele momente este seria "Harry Potter"(pe tot parcursul cartii,actiunea te tine cu sufletul la gura)... dupa ar mai fi "Singur pe lume" de Hector Mallot (unde este prezentata viata unui baiat initial orfan si toate problemele pe care le intampina acesta pe parcursul vietii), "Elevul Dima dintr-a saptea" (o carte in care se imbina dragostea adolescentina,cu toate problemele adolescentei),"Marile sperante"(o carte care prezinta viata unui copil dintr-un timp mai vechi si cum acesta a ajuns dintr-un sarac un mare domn),"Lorelai", seriile "Divergent, convergent si insurgent", "Jurnalele vampirilor"(o serie de volume, cunoscute de majoritatea adolescentilor din intreaga lume) si mai sunt si altele.dar acestea sunt carti pe care daca nu le-ai citit, iti recomand sa o faci fiindca nu-ti va parea rau.De curiozitate, ce varsta ai?

| Bia098 a răspuns:

Jurnalele Vampirilor

| LexiEla a răspuns:

"Sa ucizi o pasare cantatoare"- Harper Lee
"Legendele Olimpului -Zeii si Eroii" - Alexandru Mitru (sunt 2 carti)
"Anotimpuri"- Radu Tudoran

| litere123 a răspuns:

Cautand-o pe Alaska
Sub aceeasi stea
Orase de hartie
Jurnalul unui pusti timid
Divergent
Convergent
Ceasca si cafeaua
etc

Răspuns utilizator avertizat
| Emima27 a răspuns:

Seria Divergent - Veronica Roth
Inima de cerneala (vol 1) - Cornelia Funke
Sange de cerneala (vol 2 )- Cornelia Funke
Num3re (asa se scrie) - Rachel Ward
Seria Pisicile Razboinice - Erin Hunter
Seria Harry Potter - J.K.Rowlling
O bucla in timp - Madeleine L' Engle

| Yukidaruma a răspuns:

Clubul Manhattan - John Saul
The Shining - Stephen King
Omul pasăre - Mo Hayder
Codul lui Da Vinci - Dan Brown
Ruinele - Scott Smith
+ Multe cărți Agatha Christie (dacă te pasionează)

| DianaMihaelaAndrei explică (pentru Viitorulapropiat):

Mulţumesc mult pentru listă. Am citit cu puţin timp în urmă "Elevul Dima dintr-a șaptea". Am 15 ani.

| Viitorulapropiat a răspuns (pentru DianaMihaelaAndrei):

Multi inainte!

| MCRgurl a răspuns:

Casnica de Jill Alexander Essbaum.Este despre o femeie de aproximativ 40 de ani, Anna, care este americană dar trăieşte în Zurich şi este dependentă de soţul ei elveţian, Bruno.În sensul că ea nici măcar nu are cont bancar, se bazează pe al lui. Existenţa ei este în strânsă legătură cu a lui.Iar ea are tot felul de aventuri cu diferiţi bărbaţi pentru a face faţă depresiei sale.Nu spun mai mult pentru a nu da vreun spoiler, dar eu sincer o recomand.Deşi este mai greu de citit, în sensul că eu efectiv deja plângeam pe la sfârşit.

Dar de asemenea mi-a plăcut foarte tare şi Adevăr sau Provocare scrisa de Lauren Frankel.Este vorba de o fată a cărei mamă naturală moare şi este lăsată să crească împreună cu prietena cea mai bună a mamei sale, Rebecca.Acţiunea începe când Callie e acuzată că s-a luat de o fată la şcoală iar Rebecca ar face orice pentru a dovedi că fata crescută de ea nu ar fi în stare de aşa ceva, dar pe parcursul cărţii ies la iveală secrete şi de-ale Rebeccăi, din propria adolescenţă, cât şi de-ale lui Callie.E o carte foarte bună.

Şi ştiu că deja e un răspuns foarte lung la o întrebare simplă, dar chiar trebuie să adaug şi Înainte să te cunosc pe lista asta rolling on the floor

| AFR81 a răspuns:

Citesc doar carti istorice si/sau care tin de spiritualitate. Uite cateva care mi-au placut in mod special:
"Mandria Cartaginei - Romanul lui Hannibal" - D. A. Durham
"O scurta istorie ilustrata a romanilor" - Neagu Djuvara
"Marea carte a inumanitatii" - Matthew White
"Hitler" - Ian Kershaw
"Al Doilea Razboi Mondial" - A. Beevor
"Istorii" - Herodot
"Romanul Cartaginei" (3 volume) - P. Girard
"Vietile celor 12 Cezari" - Suetonius