| suffarstar a întrebat:

Salve! Imi dati si mie niste nume de carti bune, de aventura?

9 răspunsuri:
| Brâncuşi a răspuns:

Bună seara, încearcă cărţile lui Jules Verne : Insula cu Elice, Doi ani de vacanţă... şi Alexandru Dumas este un autor extrem de deştept şi cunoscut prin opera "Contele de Monte Cristo". Sunt mi de cărţi dar unele n-au nici un farmec trebuie să-ţi placă cea ce citeşti.
O seară frumoasă!

| suffarstar explică (pentru Brâncuşi):

Mersi la fel!

| droid96 a răspuns:

Cam orice carte de Jules Verne.
Alexandre Dumas ( Contele de Monte Cristo sau Cei Trei Muschetari)
Seria Harry Potter.
Sau, preferata mea, triologia Jocurile Foamei.

| Euletitia a răspuns:

Buna! Citeste "manastirea din Parma", de Stendhal. E o carte scrisa de un clasic al literaturii franceze, cu un stil ireprosabil, impletind romanul de actiune si aventuri cu cel de dragoste si cu cel de fictiune istorica, prezentand intrigile incurcate ale nobilimii de la curtea princepeului de Parma, in care Fabricio del Dongo incerac sa devina urmasul la scaun a arhiepiscopului, ajunge in inchisoare si cunoaste o mare iubire ce ii va schimba viata: Clelia Conti. Din pacate, finalul e tragic pentru ambii indragostiti, dar autorul pune mult prea putin accentul pe nenorocirile de la sfarsit, el preferand sa descrie dorinta arzatoare dintre Fabricio si Clelia de a fi impreuna si a se iubi in ciuda convientiilor civile si socilae(ea a de venit sotia marchizului, el e un preot catolic debutant, deci trebuie sa-si pastreze castitatea), gasind chiar calea de a inclaca juramantul facut de ea Maicii domnului de a nu-si mai vedea vreodata barbatul iubit. e o carte frumoasa, cu multa actiune, care nu te va lasa nicio clipa sa te plictisesti sau sa-ti doresti sa intrerupi lectura ei. Am citit-o mrecent si inca am ranmas sub impactul acestei capodopere a literaturii franceze, chiar daca dupa dansa am mai citit cateva carti, insa niciuna de acest nivel. Sper sa o alegi si tu. Lectura placuta iti doresc!

| suffarstar explică (pentru Euletitia):

Multumesc,sa vad de unde o sa o imprumutbig grin.

| corolav a răspuns:

Vezi deasupra un utilizator, parcă Mikrotka se numeşte, spune de patru cărţi ale lui Ioan Dan.
Ele se numesc : "Curierul secret", " Cavalerii ", Taina cavalerilor", toate ca o trilogie, şi apoi "Cavalerii ordinului Basarab".
Sînt excepţionale.
Şi tot de Stendhal merită a fi citită "Roşu şi negru".
Alexandre Dumas - tatăl - tot ce a scris. Se găsesc şi în română.
Vezi pe google la autor.
Charles Dickens, Karl May, Fenimoore Cooper, Fielding (" Tom Jones"), Jacques Charier - " Papillon"
Paul Feval - vezi autorul pe google.
"Rocambole".
Încearcă şi "Groapa " de Eugen Barbu. Şi tot de Eugen Barbu, volumul de nuvele "Miresele".
"Insula Tombuctu", " Clandestin la bord", " Hoinar prin mările sudului", "Un papillon australian", "Robinson Crusoe", "Roderick Random", " Moll Flanders".
Cam astea, deocamdată!

| corolav a răspuns:

Am uitat să-ţi spun. Cele mai bune două cărţi ale întregii literaturi universale: Homer " Iliada " şi " Odiseea".
Două cărţi ruseşti : Ilf şi Petrov, "Douăsprezece scaune " şi " Viţelul de aur".
Excepţionale!

| suffarstar explică (pentru corolav):

Ceva gen Ivanhoe, Robin hood nu stii?big grin

| eliaclodia a răspuns (pentru suffarstar):

Poti sa citesti ce vrei pe net. Cauta si audio book pe gratis.