| scriitorul05 a întrebat:

"SCHIMBAREA"

Pășesc ușor pe drumul nostru
Cel ce ne-a legat odată
Îmi pare rău că mai uitat
Dar nu-s deloc ca altădată

Am devin un monstru
Ce se hrănește din durere
Cu inima de piatră
Fac față la sechele

Trecutu-i dureros
La fel ca amintirea
Nu pot să mai iubesc
Mă lupt cu amăgirea

De ce să mă întorc?
Tu nu mai vrut așa
Mi-ai spus ca nu-s de tine
Să caut altceva

Torn vinul în pahar
Și trag dintr-o țigară
Promit c-am sa te uit
Chiar dacă te-am iubit

Aștept părerile voastre ✌️

10 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ar fi fost mai bună dacă poetul ar fi știut când se scrie "mai" și când se scrie "m-ai".

| darrio2007 a răspuns:

Se pare ca mai ai de invatat la cum se scriu rimele. Si la gramatica limbii romane.
Se scrie „m-ai", nu „mai".

| scriitorul05 explică (pentru johnnny123):

Ar fi fost mai bine dacă lumea ar spune într-un mod mai frumos ceea ce este greșit "ești genul ala de om care sta pe canapea și da cu hate și ura"

| scriitorul05 explică (pentru darrio2007):

Mulțumesc pentru observație

| johnnny123 a răspuns (pentru scriitorul05):

Dau și cu "hate" și cu "ură"?

Cred că mai trebuie să adaugi și limba engleză pe lista lucrurilor pe care nu le stăpânești, după gramatică și poezie.

| darrio2007 a răspuns (pentru scriitorul05):

Pentru puțin.

Eu zic sa faci ceva cu viața ta și sa înveți sa spui niște păreri ok nu sa te dai Dumnezeu

Vrei niște păreri? Ok, domnule poet. Iată-le:

1. Poezia ta este plină de greșeli: "mai uitat", "am devin", "nu mai vrut". Jenant pentru o poezie pe care autorul a considerat-o suficient de șlefuită pentru a o prezenta "publicului" și a cere opinii.

2. Poezia este plină de nonsensuri și afirmații care se bat cap în cap:

"Trecutu-i dureros
La fel ca amintirea"
Amintirile nu sunt prin natura lor despre trecut?

În prima strofă spui "Îmi pare rău că mai uitat", iar în strofa a treia spui "De ce să mă întorc?".
Păi ți-a propus cineva să te întorci? Tocmai ai spus te-a uitat.

Ba spui că "ai inima de piatră", ba spui că "trecutu-i dureros".
Eu știam că "inima de piatră" este o metaforă pentru o persoană complet lipsită de sentimente și care nu mai poate fi afectată de nimic. Dar tu te smiorcăi în toată poezia.

3. Ultima strofă este o catastrofă din punctul de vedere al rimei. În poeziile viitoare să ai în vedere faptul că "țigară" nu rimează cu "iubit".

Suficient? Sau poate am înțeles eu greșit și de fapt prin "păreri ok" voiai să spui "doar păreri pozitive"?

Nu, o pare ok e fix ce ai scris aici, nu sa ma iei că am greșit gramatical în unele locuri și că nu stăpânesc bine limba română atâta timp cât venerezi probabil poeți ca "Mihai Eminescu, Bacovia" care au fost niște bețivi majoritatea, nu ai cum sa îmi spui ca nu stăpânesc bine limba română, când unii poeți pur și simplu sunt mult mai agramați ca mine și lipsiți de culoare și idei în poeziile lor, și tu în ce calitate asa de mare ai subliniat toate greșelile mele?

"tu în ce calitate asa de mare ai subliniat toate greșelile mele?"

În calitate de membru al acestei comunități, căreia i-ai cerut părerea despre poezia ta. Dacă nu ești capabil să faci față criticilor (mai ales atunci când acestea sunt perfect valide), nu ai ce căuta într-un domeniu creativ.