Uhm,si eu am scris texte de dragoste, am pus pe foaie multe ganduri.Le-am transcris pe un blog.Nu prea mai scriu asemenea lucruri. Uneori am impresia ca imi pierd romantismul, daca nu il exersezi, il pierzi.E ca un muschi.Insa nu imi fac probleme, obiceiurile 'proaste' mor greu.Asa ca ia si scrie.Nu o face pentru faima, nu o face pentru alti.fa-o pentru tine, fa-o ca iti place, eu o faceam pentru ca eram indragostit, asta find una din 'chestii' iar 2 imi placea ceea ce faceam.Ma simteam oarecum 'bine' Fa-ti un blog apoi iti poti face publicitate.
Wattpad. Sau profa de română. Sau am văzut ceva pe twitter cu writers wanted.
E pentru scriitori în general și din câte știu, aici intră și poeții. Dar îți spun că ar fi și mai bine dacă ai arăta lucrările tale unui cunoscător decât să te amăgești cu părerea generală a unora de pe net. Oricum, succes și orice ar fi, nu te descuraja în cel mai, rău caz te descoperă după moarte
Nu vreau sa le public sau mai stiu eu ce. As vrea doar sa le citeasca lumea. Totusi, carui cunoscator mi-as putea impartasi poeziile?
Îmi pare rău pentru răspunsul banal, dar cel mai bine ar fi la un profesor, Fie de română sau care crezi tu că e mai breaz cu poeziile. Dacă ești la liceu, ai putea să îi arăți profului de filozofie, și eu sunt deschiși la creațiile originale. Nu trebuie să te sfiiești, profesorii se bucură una două când vine vorba de astfel de cazuri, dar vezi să fie cineva de treabă cât de cât sau măcar corect. Sau vezi dacă dai peste un poet pe-acolo nu înseamnă că trebuie neapărat să le publici, dar mergi la mai sigur dacă știi pe unde te îndrepți. Între timp, mai citește alți poeți celebri, să vezi tu cu poezia ta unde vă încadrați, mai dezvolți idei, însă ai grijă la faza cu copiatul. Asta acă vrei să faci treabă pe bune.
Nu am plagiat niciodata, de citit poezii, sincer nu prea o fac (adica mai citesc, dar nu sa ma inspir, pur si simplu citesc rereori), deci nu stiu unde ma incadrez. Totusi pe wattpad ar trebui as postez toate 5 poeziile deodata (intr-un album sau nu stiu) ori pe rand? PS: Multumesc mult pentru sfaturi.
Mi s-a parut mai bland sa scriu asa, decat "greseli de scriere".
Nu pari foarte incantat de critica ar trebui sa te "calesti", daca te hotarasti sa publici pe un site specializat, trebuie sa te astepti si la critici!
Inainte de a publica acolo, oriunde vrei sa o faci, de fapt, si aici pe TPU, reciteste ce ai scris... e un minim de respect pentru cei ce citesc, sa scrii intai de toate, corect! abia apoi, eventual, poate intra in discutie vreo veleitate literara...
Am recitit tot de zeci de ori, dar inainte de ultima verificare am vazut o greseala (am scris "ca" in loc de "c-a", fiind tarziu, iar eu somnoros), iar cand am modificat, noul meu mouse mi-a jucat o festa, n-a selectat ce trebuia si n-am mai sters acel "ca". Oricum, iti multumesc pentru corectie, chiar nu o vazeusem. Inca ceva...cand ma mai critici (constructiv, apreciez asta, chiar nu ma deranjeaza!) exprima-te cum trebuie. Cand ai spus greseli gramaticale, m-am gandit ca n-am pus cratime si alte lucruri de gen, nu ca m-as fi repeta cu un cuvant, de aceea poate am fost si putin mai dur.
Pai era si o cratima lipsa. Dar am considerat-o si pe aia o greseala de tastare.
De obicei, ma exprim cum trebuie.
Si tot de obicei, cand critic productiile literare de pe TPU, sunt mult mai rea... cu tine am fost mai soft pentru ca mi s-a parut ca ai potential. Acum imi pare rau ca m-am bagat
Succese!
Imi pare rau daca nu m-am exprimat prea frumos, credeam ca te referi strict la gramatica. Chiar daca nu pare, apreciez critica ta, e mult mai important sa citesti o critica constructiva decat un mesaj de gen "frumos, bravo". Mie nu imi pare rau ca te-ai bagat in discutie, ci chiar ma bucur. Inca odata, scuze daca m-am facut gresit inteles si multumesc pentru parere!