Daca vrei sa tiparesti o carte nu la o editura trebuie sa te adresezi ci la o tipografie care tipareste carti si negociezi pretul.
Nu este legal sa nu ai girul unei edituri. Asa oricine poate tipari ce vrea la o tipografie, negirata de o editura. Cum o vinzi? Asa oricine poate tipografia o carte care sa calce legile, dar nici tipografia nu accepta asa ceva, teoretic, pe preturi mici.Mai suntem in perioada manifestelor 'comuniste'?
Este foarte legal si cu editura ar costa mai mult.
Depinde, in problema legala, daca se va comercializa sau nu.
Editurile vor contesta legal o carete, cat de buna ar fi(mai ales) daca o tiparesti fara sa ai drept de editare. Asa o fac si eu, un exemplar pentru mine! O fac mai bine decat o tipografie si o editez mai bine decat o editura.
Dar traind in zona globalizarii, trebuie respectate legile, nu dau exemple.
Am presupus ca este o carte scrisa de cel care vrea s-o tipareasca si nu de alt autor.
Asta vreau si eu, un exemplar doar pentru mine, sa am mereu munca mea intr-o carte doar a mea. stii vreo editura, ceva?
Nici o editura nu-ti va da girul (sa-ti editeze o carte) daca nu are si ea profit. La un exemplar? nu-i intereseaza. Daca vor constata ca este viabila(aduce profit), chestie subiectiva, atunci este altceva.
Pe de alta parte, un singur exemplar il poate face, cum spunea colegul nostru la o tiparnita.Sau poti si tu sa ti-l faci.Cu un program de editare. Daca nu te pricepi, gasesti pe cineva.
Catalina_Andreea_1994 întreabă: