| crazycolor a întrebat:

Stiti cumva vreo editura care face carti chiar si o singura bucata, iar pretul sa nu fie prea mare?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca vrei sa tiparesti o carte nu la o editura trebuie sa te adresezi ci la o tipografie care tipareste carti si negociezi pretul.

| SpecialK47 a răspuns:

Daca vrei sa comanzi o carte asa mai ieftina este la Art

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Nu este legal sa nu ai girul unei edituri. Asa oricine poate tipari ce vrea la o tipografie, negirata de o editura. Cum o vinzi? Asa oricine poate tipografia o carte care sa calce legile, dar nici tipografia nu accepta asa ceva, teoretic, pe preturi mici.Mai suntem in perioada manifestelor 'comuniste'?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru oprescudorin11):

Este foarte legal si cu editura ar costa mai mult.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Depinde, in problema legala, daca se va comercializa sau nu.
Editurile vor contesta legal o carete, cat de buna ar fi(mai ales) daca o tiparesti fara sa ai drept de editare. Asa o fac si eu, un exemplar pentru mine! O fac mai bine decat o tipografie si o editez mai bine decat o editura.
Dar traind in zona globalizarii, trebuie respectate legile, nu dau exemple.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru oprescudorin11):

Am presupus ca este o carte scrisa de cel care vrea s-o tipareasca si nu de alt autor.

| crazycolor explică (pentru oprescudorin11):

Asta vreau si eu, un exemplar doar pentru mine, sa am mereu munca mea intr-o carte doar a mea. stii vreo editura, ceva?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru crazycolor):

Nici o editura nu-ti va da girul (sa-ti editeze o carte) daca nu are si ea profit. La un exemplar? nu-i intereseaza. Daca vor constata ca este viabila(aduce profit), chestie subiectiva, atunci este altceva.
Pe de alta parte, un singur exemplar il poate face, cum spunea colegul nostru la o tiparnita.Sau poti si tu sa ti-l faci.Cu un program de editare. Daca nu te pricepi, gasesti pe cineva.