| Nicu3000 a întrebat:

Va salut! Nu stiu cum se numeste o fabula de Anton Pann, era vorba de un imparat care a dat ordin ca mortul sa nu se scoata din casa cu picioarele inainte ci cu capul inainte. Oamenii l-au blestemat, a murit si a venit altul care a dat ordin ca mortul sa nu fie scos pe usa ci pe horn. Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Https://ro.wikisource.org/wiki/Povestea_vorbei Daca asta e problema, ai textul aici.

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Nu este o fabula. Face parte din Povestea Vorbei. Crestinii se rugau pentru schimbarea imparatului roman, dar fiecare imparat ii persecuta mai rau, asa ca au inceput sa se roage pentru binele imparatului in functie.

| Nicu3000 explică (pentru minrest):

Poti te rog sa-mi indici mai precis?

| minrest a răspuns (pentru Nicu3000):

Iei cartea Povestea Vorbei in mana, si incepi sa te uiti pe fiecare foaie, imediat dupa Prefata si Cuvant Inainte, pana cand recunosti elemente din pilda pe care o cauti. Nu o sa iti ia prea mult timp, si vei deprinde o competenta strict necesara, cea de a gasi ceva intr-o carte.

Zau? Daca aveam cartea mai intrebam? Chiar am citit-o, numai ca de multa vreme si nu vreau s-o mai cumpar iar.

| minrest a răspuns (pentru Nicu3000):

Omule, e Povestea Vorbei, e pe toate drumurile. O iei de la cineva, o iei de la biblioteca, o cumperi de la buchinisti cu trei lei.

Mulțumesc frumos.