Ce gen de carti iti plac? adica aventura, actiune etc...
eu as recomanda Harry Potter daca nu ai citit pana acum...
Eu am 12 de aproape o luna si mie mi-au facut la fel, insa noi mai avem o biblioteca.A parintilor, si acolo mai sunt si carti de aventuri, politiste.Ce am citit de acolo mi-a placut Aghata Cristie(cu Hercule Poirot), Alexandre Dumas(Cele 2 Diane),Jules Verne, Karl May(Comoara din lacul de argint, munti in flacari, Comoara indienilor), Legendele Olimpului are doua volume.Nu stiu eu am citit multe, astea mi-au placut mult, chiar daca sunt fata nu-mi plac cele de dragoste.
Citeste doar ce-ti place! Fenomenul ``Jurnalul unu pusti`` sau ceva d egenul, poti sa citesti si pe net ceva interesant, uite aici ceva pentru tine:http://eujurnalulsibagheta.blogspot.ro/
Momentan recitesc ''Marile speranțe''.
Oricât de mult mi-aș dori să citesc o carte nouă, inima și creierul meu mă duc spre cartea aceasta...
Da, m-am îndrăgostit de ea de la 11 ani.
Incearca,,Cuore inima de copil'' de Edmondo de Amicis sau,, La medeleni'' de Ionel Teodoreanu.
Succes la citit! :*
Avand in vedere ca esti fata iti recomand Fete in blugi sau colectia Vampiri din Morganville
Pai, depinde si de cartile care iti plac tie. Oricum eu iti voi spune cateva. Sper sa iti placa!
-Jurnalul unui pusti de Jeff Kinney
-Cuore inima de copil de Edmondo de Amicis
- La medeleni - Ionel Teodoreanu
-Moartea Caprioarei de Nicolae Labis
-Insemnarile unei pustoaice de Rachel Renée Russell
-Ciresarii de Constantin Chirita
-Morometii de Marin Preda
-Toate panzele sus de Radu Tudoran
-Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade
-Elevul dima dintr-a saptea de Mihail Drumes
-Cismigiu &Comp. ( primul volum)
Si al doilea ( Buna dimineata, baieti! ) de Grigore Bajenaru( aceasta carte mi-a placut enorm de mult )
Fahrenheit 451 de Ray Bradbury sau seria de cărți,, Forțele răului absolut,, de Kelley Armstrong
Mergi pur și simplu la biblioteca municipală și împrumută o carte care te atrage. Eu fac asta tot timpul.
Calatoriile lui Gulliver
Coliba unchiului Tom
si seria Fetita celei de a sasea luni :
Nina si misterul notei a 8 a
Nina si blestemul sarpelui cu pene
Nina si ochiul secret al Atlantidei
"Fortele raului absolut" de Kelley Armstrong e scris intr.un limbaj apropiat varstei tale, e cam puerila. Ai putea sa incerci "Razboiul Vrajitoarelor" de Maite Carranza are mai multe volume si e destul de interesanta dar tot pentru varsta ta. Ai putea sa te duci la diverta si sa te uiti la categoria ta de varsta si asa ai putea sa vezi ce te atrage.
Buna!
Minunea
Coraline
Jim Nasturel
Harriet spioneaza
Marele NATE
Jurnalul uni pusti
Jurnalul unei pustoaice
Mizerabilii
Katizi
Pulbere de stele
Marile sperante
Cismigiu
Pianistul
Pianista
Alchimistul
Laleaua neagra
Charlie si fabrica de ciocolata
Vagabondul milionar
Destinatia mea, stelele
O poveste fara poveste
Amintiri din copilarie
Micutele domnisoare
Micul print
Printul fericit
Aventurile unui Chinez in China
Emil si detectivii
Pentru varsta ta, astea ar fi cele mai potrivite!
Si nu uita ca LECTURA ITI DA ARIPI!
Aproape un sfert le-am citit dintre astea
Dar abia astep sa ma duc la o biblioteca sa le imprumut pe celalalte
Scuză-mă că te întreb dar câte volume aveţi în bibliotecă?
Cât timp petreci citind?
Te-ai gândit la literatură duhovnicească, de exemplu Vieţile Sfinţilor?
Să nu te opreşti din citit că poţi să-ţi formezi o super cultură până la Facultate iar, creierul tău e ca un burete şi absoarbe tot la vârsta ta.
Te-am întrebat că mi se părea ciudat şi totodată admirabil ca un copil să citească până la 11 ani o bibliotecă de intelectuali.
Acuma să nu te mândreşti că eşti cineva ci, să o ţii pe drumul pe care l-ai începtut că altfel rişti să îţi opreşti avansarea.
Citeste de placere, nu pentru ca te pune mama. Ea vrea sa iti faci un obicei placut dar daca o faci obligata nu are niciun farmec.
Incearca "Micul Print" de Antoine de Saint Exupery sau "Print si cersetor"
De asemenea recomand, pentru varsta ta (in caz ca nu ai citit deja) Amintiri din copilarie de Ion Creanga si "Legendele Olimpului" (extraordinar de frumoasa ),"Cuore-inima de copil","Colt Alb"
Axeaza-te pe cartile copilariei, "vechi" si frumoase inainte sa te apuci sa citesti aceste carti moderne, depasite si penibile despre vampiri si morti.
Pai cand eram mica ma obliga foarte mult sa citesc dar acum mai mult o fac de placere
"Jurnalul unui pusti " "Jurnalul unei pustoaice " "Oscar si tanti roz " Tabara " " Slam " dar astea sunt putin mai copilaroase dar pentru 11 ani cred ca ti-ar place, daca vrei cari putin mai "mature " sa spune asa... : " Baltagul " " Colt Alb" "Padurea Spanzuratilor " " Adam si Eva " " Cei trei muschetari " "La Medeleni" " Ciresarii". Funda?
Încearcă cele patru cărţi din ciclul "Cavalerii" de Ioan Dan.
1) Curierul secret.
2) Cavalerii.
3) Taina cavalerilor.
4) Cavalerii ordinului "Basarab".
Toate ( dar absolut toate) cărţile scrise de Rodica Ojog - Braşoveanu
Eugen Barbu. - tot ce a scris.
Alexandre Dumas - tatăl.
Karl May, Paul Feval, Michel Zevaco, Edgar Wallace, Agatha Christie, Theodor Constantin, Chiril Tricolici, Cella Serghi, Stendhal, Teophil Gauthier, Sven Hasel ( pentru toţi aceştia vezi Google), Colecţia "Romanul de dragoste" - Ed. Eminescu anii 70 - 80.
Un copil numără stelele - de Menelaos Ludemis ( cea mai frumoasă carte pe care am citit-o eu în viaţa mea ).
mads întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: