Fii un pic mai clar. ''Tipul asta isi bate joc de mine? Cat de clar pot sa fiu, cand eu sufar de sindromul Asperger?''; te intrebi tu acum. Doar UN PIC mai clar, nimic nerezonabil. Ce intelegi tu prin literatura romantica?
Presimt că înțelege exact ce a înțeles și tipul de mai sus care mi-a dat mai de mult block spunându-mi că mai am de citit mii de cărți până să pot vorbi cu el.
Dacă-i spui că Sir Walter Scott e scriitor romantic, probabil zice că ești nebun.
Acela e motivul iubirii în literatură.
Romantismul e un curent literar.
Scuze, nu am spus-o cu rautate. Sunt un fel de psihiatru amator si am crezut ca recunosc sindromul Asperger. Dar doar din postari e greu sa pui un diagnostic. Acuma, tu vorbesti de beletristica, in engleza spunem fiction, nu de literatura. Desi iubirea apare in multe opere literare, nu este o tema dominanta. Este mai mult intalnita in beletristica comerciala, cine consuma asa ceva o poate crede dominanta. Vreau sa iti dau si eu un sfat (vad ca mintea iti merge): Citeste marile romane. Citeste canonul englez, si cel francez, lasa pelteaua si soap opera pentru gasculite.
Nu prea ma mir, cand ii vad taxonomia. Avem deocamdata patru categorii de carti: romantice, despre razboaie, despre lupte si religioase.
Cred ca a fost chiar si primul tip de literatura (cred, nu-s sigur). Apoi vine cea legata de razboaie, lupte, religie etc.
bomboniqueeeeeeeeee întreabă:
Claudia_3811 întreabă: