| Yee a întrebat:

Yee(Salut)! Intotdeauna literatura romantica a ocupat un loc asa mare in literatura universala?

9 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Cred ca a fost chiar si primul tip de literatura (cred, nu-s sigur). Apoi vine cea legata de razboaie, lupte, religie etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu știu ce înțelegi tu prin romantism, deci nu știu dacă are rost să-ți dau un răspuns. big grin Tipul de mai sus n-are nici cea mai vagă idee ce înseamnă asta.

| minrest a răspuns:

Fii un pic mai clar. ''Tipul asta isi bate joc de mine? Cat de clar pot sa fiu, cand eu sufar de sindromul Asperger?''; te intrebi tu acum. Doar UN PIC mai clar, nimic nerezonabil. Ce intelegi tu prin literatura romantica?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru minrest):

Presimt că înțelege exact ce a înțeles și tipul de mai sus care mi-a dat mai de mult block spunându-mi că mai am de citit mii de cărți până să pot vorbi cu el. laughing
Dacă-i spui că Sir Walter Scott e scriitor romantic, probabil zice că ești nebun. big grin

| Yee explică (pentru minrest):

Yee! Adica tot ce tine de romantism, de iubire, dragoste, amor, tandrete, chesti de genul, genul "povestea de dragoste dintre X si Y".

Apropo, nu sufar de Asperger.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Yee):

Acela e motivul iubirii în literatură. happy
Romantismul e un curent literar.

| Astrid188 a răspuns:

Da

| minrest a răspuns (pentru Yee):

Scuze, nu am spus-o cu rautate. Sunt un fel de psihiatru amator si am crezut ca recunosc sindromul Asperger. Dar doar din postari e greu sa pui un diagnostic. Acuma, tu vorbesti de beletristica, in engleza spunem fiction, nu de literatura. Desi iubirea apare in multe opere literare, nu este o tema dominanta. Este mai mult intalnita in beletristica comerciala, cine consuma asa ceva o poate crede dominanta. Vreau sa iti dau si eu un sfat (vad ca mintea iti merge): Citeste marile romane. Citeste canonul englez, si cel francez, lasa pelteaua si soap opera pentru gasculite.

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea ma mir, cand ii vad taxonomia. Avem deocamdata patru categorii de carti: romantice, despre razboaie, despre lupte si religioase.

Întrebări similare