Cred ca a fost chiar si primul tip de literatura (cred, nu-s sigur). Apoi vine cea legata de razboaie, lupte, religie etc.
Fii un pic mai clar. ''Tipul asta isi bate joc de mine? Cat de clar pot sa fiu, cand eu sufar de sindromul Asperger?''; te intrebi tu acum. Doar UN PIC mai clar, nimic nerezonabil. Ce intelegi tu prin literatura romantica?
Presimt că înțelege exact ce a înțeles și tipul de mai sus care mi-a dat mai de mult block spunându-mi că mai am de citit mii de cărți până să pot vorbi cu el.
Dacă-i spui că Sir Walter Scott e scriitor romantic, probabil zice că ești nebun.
Acela e motivul iubirii în literatură.
Romantismul e un curent literar.
Scuze, nu am spus-o cu rautate. Sunt un fel de psihiatru amator si am crezut ca recunosc sindromul Asperger. Dar doar din postari e greu sa pui un diagnostic. Acuma, tu vorbesti de beletristica, in engleza spunem fiction, nu de literatura. Desi iubirea apare in multe opere literare, nu este o tema dominanta. Este mai mult intalnita in beletristica comerciala, cine consuma asa ceva o poate crede dominanta. Vreau sa iti dau si eu un sfat (vad ca mintea iti merge): Citeste marile romane. Citeste canonul englez, si cel francez, lasa pelteaua si soap opera pentru gasculite.
Nu prea ma mir, cand ii vad taxonomia. Avem deocamdata patru categorii de carti: romantice, despre razboaie, despre lupte si religioase.
bomboniqueeeeeeeeee întreabă:
Claudia_3811 întreabă: