anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti: rock-ul este sau nu muzica de calitate? Am vazut zilele trecute raspunsul uneia care spunea ca ea nu asculta asa ceva, ca ea prefera muzica de calitate, iar acum ca i-am gasit profilul, ghiciti ce asculta... Inna si Alexandra Stan. Ce inseamna muzica de calitate pentru voi?

19 răspunsuri:
| ShadeAdda a răspuns:

Ai prins-o cu mâţa-n sac! laughing Acum daca asta o fi fost parerea ei despre muzica de calitate, n-ai ce-i face. Doar ar face bine sa faca niţica cunostinta cu niste cantareti straini.
Legat de intrebarea initiala: depinde cum vede fiecare rock-ul. Unele persoane agreeaza acest gen de muzica, altele nu, deoarece li s-ar parea ba prea melancolic/exagerat, ba prea zgomotos, sau multe alte argumente...
Eu, una, sunt innebunita dupa rock si da, consider ca este muzica de calitate! laughing) E doar o parere personala.
Iar pentru mine muzica de calitate inseamna mai orice imi pica sa ascult - mai tarziu depinde DACA imi place sau nu (asta e alta poveste!), numai nu muzica lautareasca, populara si categoric NU manele! -.-" am oroare de ele!

| Roxxxxi a răspuns:

Fiecare cu gusturile lui.Muzica de calitate exprima stare in care te simti. Fiecare se regaseste intr-un gen de muzica.E o stare de spirit.

| FearOfTheDark a răspuns:

Nu numai rock-ul e muzica de calitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FearOfTheDark):

N-am spus asta.

| FadetoBlack a răspuns:

Ce e calitativ in nişte ''bumţi bum'' pe care poţi da din şunci şi ţâţe?
Eu cred că tipa nu ştia ce înseamnă muzică de calitate.

| ShadeAdda a răspuns (pentru FadetoBlack):

Sunt perfect de acord cu tine, dar din pacate nu toata lumea gandeste la fel... Trist.

| UnleashedPsycho a răspuns:

Da, dar nu e unicul şi nu tot ce intră în categoria 'rock' e de calitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru UnleashedPsycho):

Corect. Dar tipa se refea in general, nu la un subgen anume.

| FadetoBlack a răspuns (pentru ShadeAdda):

Populaţia e tristă, într-adevăr.

| Bogdan2104 a răspuns:

Muzica de calitate inseamna acea muzica pe care o sa ai ocazia sa o mai asculti si de azi in 30 de ani, aceea pe care toata lumea o cunoaste (indiferent ca ii place sau nu), in sensul ca niciodata nu va inceta sa fie ascultata. Cred ca mai poti sa o compari cu vinul, care, cu cat este mai vechi, cu atat este mai bun (in sensul ca un artist indragit de exemplu de bunicii tai inca este amintit, ascultat, admirat); si muzica de calitate nu inseamna neaparat rock. Si genul asta poate fi interpretat, de exemplu nu cred ca poti sa compari AC/DC cu Tokio Hotel.

| Wolfszeitt a răspuns:

Muzica de calitate e cea pe care o asculți oricând, nu doar când se difuzează la radio. Nu ai să vezi pe nimeni (referindu-mă aici la cei care consideră Inna și alte rahaturi muzică de calitate) să asculte o melodie veche de 3 ani. Persoanele de genul trăiesc doar din "hituri". În schimb, muzica rock, metal, jazz, blues, chiar și reggae se transmite din generație în generație. O piesă apărută recent va fi ascultată cu aceeași plăcere și peste 50 de ani. Toată muzica produsă acum de aceste pseudovedete are efectiv același ritm. Nimic nou, niciodată. Atât timp cât se pot comporta ca ultimele curve în timp ce ascultă muzica respectivă și numi asta dans, lor le place. E trist să vezi copile de 12 ani cu spirit de turmă în sânge umblând dezbrăcate pe stradă, dar asta e imaginea pe care le-o oferă "idolii" lor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rock-ul este muzica de calitate la fel ca si melodiile vechi (de pe vremea parintilor nostri). Cele cantate de Inna, Alexandra Stan si multi altii sunt comerciale.
Oricum muzica de calitate este aceea care te face sa te simti bine, care iti da acea senzatie de euforie.

| Wøodenpints a răspuns:

Rock-ul poate și nu poate să fie muzică de calitate. Depinde de melodie, de subgen și de trupă.
Ce înțeleg eu prin rock (și muzică) de calitate: http://www.youtube.com/watch?v=PfAWReBmxEs
http://www.youtube.com/watch?v=52NTaShUqVw
http://www.youtube.com/watch?v=mGwU-NiT7-Q

Ce înțeleg eu prin rock de joasă speță, și în același timp muzică de proastă calitate: http://www.youtube.com/watch?v=E_Vez_aKIyI
http://www.youtube.com/watch?v=jZhQOvvV45w
http://www.youtube.com/watch?v=ZGWcvJELOt4
sau mizerii nonvalorice supraapreciate cum îmi place mie să le spun. Pe car ele ascultă "rockerii" de sezon.

Desigur, nu doar rock-ul este muzică bună și de calitate, cum mulți cretini neștiutori tind să creadă. Câteva chestii care deși nu-s rock, sunt tot undeva la nivelul ăla, cum ar fi muzica clasică, jazz-ul sau unele melodii country.

| BlackFuneral a răspuns:

Discuții interminabile despre rock, niciodată nu o să ajungem la vreun consens.
Oricine poate spune că muzica pe care o ascultă e de calitate.Nu o să vine niciodată un manelist să spun că rock-ul e cel mai bun gen muzical.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Muzica de calitate = muzica cu mesaj ceva mai complex, sa nu-l inteleaga orice prost. Spune-mi tu ce talent trebuie sa ai, sa faci o melodie de 4 minute, in care 1 minut e doar inceputul si sfarsitul, inca 1 minut este refrenul, si restul de 2 minute aceleasi ''versuri'' repetate in mai multe limbi. Muzica comerciala e o prostie. Personal, eu ascult rap romanesc (nu te gandi la Spike, Puya din prezent sau mai stiu eu cine, Nane, Vescan, BUG), acum depinde de fiecare ce crede despre acest gen de muzica, daca-i de calitate sau nu. Tu ce crezi?

| ciunga a răspuns:

Salam,Metallica,Inna,Justin Beaver:fiecare cu gusturile lui, dacă ție iți place rock-ul, nu inseamna ca le place tuturor.Concepțiile despre muzica de calitate difera de la om la om.Vor fi unii care vor spune ca muzica de calitate este bumti bumti si altii care vor spune ca rock-ul e cel mai tare...Ce mai conteaza si cui ii pasa? ADEVARUL ESTE CA COPIII DIN ZIUA DE AZI NU MAI ASCULTA MUZICA CRESTINEASCAlaughing

| MauriceCorelli a răspuns (pentru Wøodenpints):

Alea doua link-uri pe care le-ai lasat la final nici nu pot fi categorisite ca rock, Ionele. E pop de vara. Argumente de ce Bring Me The Horizon sunt muzica de proasta calitate? In afara de ala cu "ce se termina in -core nu e muzica", pentru ca sunt trupe bune (rar, ce e drept) si in metalcore.

| Wøodenpints a răspuns (pentru MauriceCorelli):

Pop, rock, pop-rock, ce dracu' sunt. Au pretenții să fie trupe rock, înspecial vama.
Nici n-am spus că nu ar fi trupe bune și în metalcore.
http://www.youtube.com/watch?v=niZST5F1eRI
pe ăștia i-am văzut live și chiar mi-au plăcut. au solouri de chitară, instrumental clar, se aud instrumentele, riff-uri interesante, e destul de melodios. se vede că oamenii s-au chinuit să compună ceva care să sune bine. i-aș asculta cu plăcere când mă joc ceva cu acțiune multă sau un racing.
Pe când bmth "cântă", că aia nu se poate numi muzică o vomă. Vocea sună haotic și sunt doar cuvinte pe car ele recită-urlă, nici măcar nu le dă un anume ritm. Totul e sacadat. Instrumentalul nu mai spun. instrumentele sună la fel în orice melodie (aceleași 3 acorduri de chitară dezacordată ce sună prea distorsionat), la fel de haotic, se vede că nici măcar unul dintre instrumentiști n-au tehnică. nu tu solo de chitară/tobe/bass. toate instrumentele fac mai mult zgomot și gălăgie. Unul care urlă niște versuri (de obicei penibile și în care se regăsesc puști ide 13 ani scuipați de țigani pe stradă) pe un instrumental zgomotos și nemelodic, nu se poate numi muzică. Sau dacă se poate numi muzică, atunci e de proastă calitate. Cea mai proastă.

| Termopile a răspuns:

Pentru mine muzica bună e aia care îți transmite ceva anume. O muzică în care apare una care dă din sâni și din fund nu e de loc de calitate, trebuie să îmi înspre ceva muzica aia un mesaj pozitiv să îmi placă să mă simt eu bine ascultand.

Întrebări similare