Dă-ți două palme.
La ce dracu ai mai cumpărat amp-ul dacă nu știi ce să faci, sau ești începător?
Păcat, nu e Thunderstruck prin zonă, că te-ar fi ajutat el.
Până atunci vezi poate te ajută asta
http://www.youtube.com/watch?v=rLoHzm3eJho
Da drumu la o piesa Metallica si apoi ascultand piesa incepi sa misti din butoane asta si in timp ce ti un acord pe chitara.
Nu avem noi de unde sa ne dam seama care din tonuri vrei sa le scoti prin amplificator, asculta ride the lightning si apoi sad but true, ai sa observi diferente de sunet intre chitarile din cele 2 piese.
Fiecare amplificator are un sunet propriu, și fiecare trupă are un ton de chitară propriu. Cum ți-l descoperi, e treaba ta. Poți începe prin a băga distors (butonu' de gain) la maxim și a te juca cu bass-ul, treble-ul și middle-ul.
Ma, i-au raspuns baietii, vad ca nu-s deloc de neinlocuit si ma bucur.Acum ca sa mai adaug cate ceva ce nu s-a zis... Sper sa nu scriu o compunere, sa incepem. In primul rand, nu toate amplificatoarele suna la fel, chiar daca sunt setate exact la fel (eq, reverb, gain etc).Mai mult de-atat, eq-ul fiecarui amp e facut strict pentru amp-ul respectiv, adica pe un amp bugera, doar ca exemplu, sa presupunem ca eq-ul poate fi modificat in 10 nivele (adica de la 1 la 10 sa poti sa misti bass, middle, trebble), revenind, poate pe un amp bugera diferenta de frecvente inalte de la 1 la 10 e de x decibeli, iar la un amp peavey, diferenta de la 1 la 10 e de y decibeli, deci parametrii variaza in functie de amplificatorul folosit.Deci, n-ai cum sa zici ca la o melodie (sau mai rau, la un artist), bass-ul e 5, trebble-ul e 10, mid-ul e 2 etc. Am lamurit si pe asta, nimeni nu-ti poate da exact setarile, poate doar aproximativ.
In al 2-lea rand, presupunand prin absurd ca vrei sa canti metallica veche, de inainte de 98', iti trebuie gain mult, mai ales la and justice for all (album), asta insemnand ca-ti trebuie distorsiune, cum saracul amplificator nu-i proiectat sa scoata niveluri "nebune" de gain, ca pe and justice for all, ti-ar trebui o pedala de distorsiune, sa-l mai saturezi.Deci iti recomand o pedala de distorsiune pentru metal, putine amp-uri scot un gain de and justice for all fara o pedala in fata.Acum totul ramane la decizia ta.Si cum am observat ca s-a mai zis, pana si la o trupa, sunetul chitarei difera extrem de mult, de exemplu, metallica, ca tot de ea vorbeam, pe primele albume avand o distorsiune puternica, crescand pe parcurs, iar apoi scazand din gain, pana in prezent, cand canta cu un overdrive live, ceea ce nu e un lucru rau, e mai greu sa canti cu overdrive din cauza sustain-ului.Deci ce ar trebui tu sa faci: Asculti melodia pe care vrei s-o canti, scoti singur eq-ul corespunzator amp-ului tau, daca te hotarasti sa-ti iei si o pedala de distorsiune, sa-ti setezi amp-ul si in functie de ea, mai ales daca are si un eq pedala.Si poate nu te-ai prins, dar pana iti iei o pedala, daca iti iei, gain-ul din amp la maxim, iar cand iti iei, incearca sa pastrezi gain-ul cat mai redus, si sa controlezi distorsia din pedala, pentru un clean cat mai bun, bafta!
Ce pedala mi-ai recomanda..si chitara mea e http://www.9mileguitar.com/product.sc; jsessionid=A17D6128910A19848F0862237F6E5C60.qscstrfrnt04? productId=500&categoryId=86
Sunt multe pedale potrivite pentru metallica, ce vreau sa stiu e bugetul tau si daca ti-ar conveni sa o iei SH, ceea ce recomand.
Instrumente SH nu exista pe unde stau eu...asa ca ceva nou pe la 200-400 lei
Haha, tu crezi ca eu ma refeream la magazin?:))Nu, sa iei de pe un site, de exemplu, www.rgc.ro, la categoria "mica publicitate", sunt zeci-sute de pedale de distorsiune, iar omul ti-o trimite prin posta, de 200 de lei iei o pedala calumea.
Patricia444 întreabă: