| Dumnezău a întrebat:

Cum vedeti prestatia trupei Queen de aseara de la EMA 2011, cu Adam Lambert ca solist?

http://www.youtube.com/watch?v=vZ4vqN2ZyIM

Blasfemie pentru istoria rock-ului sau nu?

12 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Nu e blasfemie doar că nimic nu se poate compara cu vocea lui Freddie. Oricum tipul nu cântă rău și un tribut pentru o trupă nu văd de ce ar fi blasfemie.

| Ecea a răspuns:

Nu am putut vedea din cauza drepturilor de autor, dar oricum cred ca era de rahat.
Uita-te la Nightwish cum erau inainte si cum sunt acum.
Au schimbat solista si deja trupa nu mai suna la fel.

| Dumnezău explică (pentru FucktheSystem):

Cred ca sunt o tona de fani Queen, ce vad formatia doar ca pe geniile de la inceput: Mercury-May-Taylor-Deacon, si nimic altceva.Si daca se poate spune Queen a murit de doua ori:cand a murit Mercury,si cand Deacon s-a retras si a spus ca trupa,si sufletul acesteia a murit odata cu Mercury,iar din partea mea,bine a facut,pentru ca trupa fara solistul ei,practic,nu mai exista. Poate tu ai o versiune diferita,dar eu chiar nu vad o alta componenta pentru trupa asta legendara,in afara de cea prezentata mai sus. Fara featuring-uri,fara colaborari,decat daca acestea sunt cu artisti adevarati, cum a fost cea cu David Bowie, sau concertele lui May si Taylor cu Pavarotii.Asta pe cand Lambert e un simplu ''muritor'' in industria muzicala, desi industria asta e perceputa altfel decat acum 30 de ani, de parca rolurile de ''muritori'' si ''zei'' ai muzicii s-ar fi inversat.Iar un muritor nu are ce cauta pe scena cu cei mai mareti zei ce au existat vreodata, pentru ca sunt multi ce pot declara Queen cea mai buna trupa din istorie.Desi Adam Lambert are o voce bunicica raportata la ce se invarte in perioada asta pe radio, vocea lui nu trebuia sa se amestece nicidecum cu numele de Queen, desi stiu ca e un mare admirator al lui Mercury.Iti respect parerea,dar pentru mine e o blasfemie sa vad pe altcineva decat pe Freddie Mercury pe aceeasi scena cu doi dintre colegii sai de trupa,cantand melodiile sale. Poate sunt prea rigid,sau poate ca sunt prea die-hard-fan al trupelor ce nu isi schimba componenta,dar Quuen chiar nu merita amestecata cu vreun alt nume,oricum s-ar produce asta.

L.E: Nu sunt hater al lui Adam Lambert,al vocii sale, sau al faptului ca e gay; si Mercury era gay, dar avea o voce divina.De aceea,nu am fost fan al colaborarii cu Paul Rodgers,sau orice alta colaborare ce a intervenit peste numele Queen, chiar daca a fost denumita ca tribut, sau un fel de ''mostenire'' a lui Mercury.Adevarata mostenire si adevaratul tribut ar fi fost ca trupa sa se retraga cu totul cand a murit Freddie.

| FucktheSystem a răspuns (pentru Dumnezău):

Da, ai dreptate, vocea lui Mercury e de neînlocuit.
Nici mie nu mi s-ar părea OK ca formația să continue să cânte sub o altă componență (albume, turnee), dar cât timp este un concert tribut, în cinstea formației mi se pare ok.
Adică mi se pare chiar frumos cât timp arăți recunoștință trupei și o readuci la viață, blasefemie mi s-ar fi părut să scoată un album sub numele de Queen dar cu alt solist.

| Dumnezău explică (pentru FucktheSystem):

Asta cu readusul la viata merge,dar si imprejurarea era cam nepotrivita, adica EMA, unde umbla toate curvele si dejectiile muzicii asa-zis moderne.Ar fi fost mai potrivit ceva concert in Hyde Park sau la castelul ala din Irlanda(nu mai stiu cum ii zice laughing) cu 70000 de oameni in fata.Probabil si eu m-am acrit ca dracu,cand am auzit stirea: ''Lady Gaga a plecat cu patru premii,Justin Bieber a primit si el un premiu, iar trupa Queen a primit trofeul pentru intreaga cariera.'' si imi zic deodata cat de căcat a ajuns muzica, incat sa fie data Queen 5 secunde la TV, dupa anonimii aia doi.Dar ce am vazut interesant la Adam e ca incerca cu toata puterea sa se duca in timbrul vocal al lui Mercury.Macar a incercat omul,desi in mod normal are melodii oligofrene.Dar atat a fost pentru el,a avut momentul lui de glorie alaturi de zei, si acasa cu el, raman Brian si Roger sa dainuie.Hehe,cred ca e de vina faptul ca tin foarte mult la trupele cu componente originale.De aceea,ii apreciez pe ceilalti doi din Nirvana,ca au ''inchis'' trupa, si ii cam injur putin pe Alice in Chains ca au continuat dupa ce a murit Layne Staley.Dar macar se pune ca s-a simtit bine Adam Lambert, ca se vedea clar ca a avut orgasmul vietii omul cat a stat pe scena cu membrii trupei. laughing

| Brittanie a răspuns:

No coment...

| Dumnezău explică (pentru Brittanie):

De ce no comment, ce te-a lasat fara cuvinte?

| HeiligKreuzAchtAcht a răspuns:

Nu chiar blasfemie, pe aproape!
Am auzit si eu de asta doar ca nu eram sigur cine este solistul!
Totusi sa nu uitam ca la acelasi eveniment justin bibar a mai luat un sidi de aur placat cu floricele roz bom-bon!

| Brittanie a răspuns (pentru Dumnezău):

Nimic...doar ca nu stiu cum sa spun.a da stiu:Nu stiu de ce a mers Adam L. acolo.nu se asemana deloc cu vocea lui Mercury

| Mayar a răspuns:

Blasfemie, pff, incearca sa il inlocuiasca. nu ma ie nimeni si ar trebui sa fie fiecare pe cont propriu, nu sa copieze personalitati. Porcarie si nerusinare. Chit ca imi place cum canta Adam Lambert, are voce buna, dar la fapte. lasa de dorit

| aumih16 a răspuns:

Freddie mercury! daca ar fi trait! i-ar fi zis spus lui adam lambert! ca imi amintesti de mine din tinerete! eu sunt convins ca l-ar fi placut pe adam lambert! in fond era gay homosexual ca si el! stii cum este daca esti gay homosexual nu ai cum sa nu fii respectat! george michael chiar a fost bun prieten cu freddie mercury! evident cei doi aveau ceva in comun! vocea! si totusi in ciuda acestui fapt! niciodata nu ii venise surase ideea de a face o colaborare cu el! in schimb a colaborat cu michael jackson! putea la o adica asa sa faca si cu prince!

| aumih16 a răspuns:

Exista totusi si probabilitatea! ca adam lambert sa nu il fi placut chiar asa de tare pe freddie mercury! in sensul adica lasa-ma sa fac eu muzica in felul meu! nu cum vrei tu! tu ai fost mare la vremea aia! ai prins vremurile alea din anii 70 80 poate si putin din anii 90! dar eu nu vreau sa fiu ca tine! si asta e cam adevarat! fiecare artist muzician trebuie sa fie in felul lui! asa este normal firesc! sa aiba fiecare o imagine a sa!

Întrebări similare