De la vârsta de 6 ani până la finalizarea pubertății (14-16 ani), vocea capătă putere. Vocea, după ce trece de o perioadă de tranziție, devine una stătătoare în timbru și va căpăta un ton propriu. Cele de mai sus sunt determinate de schimbările anatomice și fiziologice la nivelul laringelui. Ai cumva și vocea în schimbare de se produc aceste fenomene, ești în categoria de mai sus?
Ține de întinderea vocală: te duci spre vocea de bariton sau bas că, dacă erai tenor, se puteau cânta lejer și celelalte versuri.
Mulțumesc de răspuns, chiar m-a ajutat și o să revin cu o concluzie clară astăzi pentru că am decis să iau cursuri de canto si astăzi e prima zi, a spus că o să-mi testeze abilitățile vocii!
Nu ai pentru ce; mă bucur! Poartă recunoștință și profei de cor că a văzut potențialul tău vocal. O, felicitări! A decurs bine tot? Mult succes iți doresc in continuare!
A decurs foarte ok, înafara de faptul că aveam câteva emoții dar proful a fost mulțumit de vocea mea! Aparent, după ce m-a ajutat proful să-mi încălzesc corziile vocale, am reușit să-mi ridic vocea destul de mult nici nu credeam că pot atât de mult apoi m-a pus să cant la microfon o colinda si având emoții nu m-am descurcat aș bine dar știam colinda ca pe tatăl nostru. Următoarea joi o să fiu mai curajos!
Super! La prima proba apar emoții și fiindcă nu se știe exact dacă rezonezi cu proful. Succes garantat pe săptămana viitoare!