anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei,
Cum se calculeaza punctele date de tari la Eurovision? Adica pentru ce mai voteaza lumea? Oricum nu conteaza decat punctele date de tari intre ele.

2 răspunsuri:
| FastAndFurious a răspuns:

Ai formulat intrebarea cam confuz, dar o sa-ti raspund cam cum e cu punctele.
Probabil ca te-ai uitat astazi la finala si n-ai inteles mare lucru de la votare.
Azi erau 26 de tari in finala si dupa ce au terminat toate de cantat, fiecare a si votat ( votul e secret si cand l-am vazut noi, deja erau trimise rezultatele in Suedia de catre toate tarile).
Fiecare tara acorda punctaje astfel : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 si 12 puncte ( deci 10 voturi ).
Pentru ca dureaza mult concursul, primele 7 voturi apar pe ecran repede iar cele 8, 10 si 12 puncte sunt anuntate si verbal de catre fiecare tara in parte ( evident, nu-si poate da puncte concurentului propriu).
Deci, din 26 de tari in finala, fiecare a votat doar 10 tari ( pe unele mai mult, pe altele mai putin iar pe altele deloc).
Punctele s-au adunat si asa a iesit castigatoare Danemarca cu 281 pct in fata Azerbaidjanului ( 234 pct) ( care mi-a placut mult mai mult ), asa am iesit noi onorabil pe locul 13 iar alte tari au luat doar cateva puncte.
Cele care-s la coada anul asta stau acasa la anul ( nu mai participa nici la semifinale), de aceea conteaza tot clasamentul.
Tara care castiga organizeaza concursul anul viitor ( si interpreta are concerte, turnee asigurate, dar asta e altceva).
Lamurita?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FastAndFurious):

Pfoai multumesc pentru explicatii, dar asta stiam si eu.laughing Ma refeream la formula de calcul ca din voturile date prin sms sa se ajunga la 1-12 puncte. E manarie clar.

Întrebări similare