Eu unul nu judec pe nimeni.Sunt de acord cu tine in privinta celor catalogheaza in felul asta rockerii, fiecare asculta ce ii place, fiecare e asa cum vrea el sa fie. Avand in vedere genul asta de muzica nu prea stiu ce sa iti spun...e destul de infioratoare si are niste versuri mai ciudate.
Sa te convinga ca ce anume?
pai ce vrei sa-ti spun, ai pus intrebarea asta mai mult ca sa te revolti asupra acestui fapt, sau ce? toata chestia asta pe care-ai scris-o n-a denotat nimic mai mult decat "sunt un fulgusor de nea special pentru ca ascult black si death metal!"
Pentru ca e mai usor sa te iei dupa turma crezand in aceste stereotipuri decat sa cauti de unul singur adevarul.Si nu inteleg de ce iti pasa, la urma urmei e o tara libera in care fiecare crede ce vrea.Multi au ras de mine cand au aflat ca imi place muzica metal si rock, in special cand eram copil, dar cu timpul am invatat sa ii ignor.
Acei oameni sunt închiși la minte și judecă după aparențe. Majoritatea ne consideră pe noi, rockerii și metaliști, niște emo depresivi care se taie, se îmbată, se droghează etc., deoarece ei sunt obișnuiți cu spiritul de turmă și nu pot accepta ideea că unii oameni au alte gusturi.
Dar majoritatea celor care ne judecă au auzit doar o dată în viața lor o melodie black/death metal (repet, au auzit, nu au ascultat, căci dacă ascultau, ovservau că muzica noastră are un mesaj, nu ca manelele și comercialele lor) și ei au senzația că toate ramurile rockului și ale metalului sună așa.
Ei ne cred sataniști deoarece cred că ne îmbrăcăm doar în negru și consideră că rockul și metalul e muzica *Diavolului* , dar de fapt ei nu știu că doar 5% din trupele de rock/metal sunt sataniste... Ei nu știu că muzica noastră transmite un mesaj, e obicei despre anumite sentimente...
Am mai întâlnit persoane care mi-au zis: Vai, dar e imposibil catu să fi metalistă, deoarece nu ești îmbrăcată în negru, nu ești satanistă și nu te droghezi. *facepalm*
În concluzie, acei oameni sunt închiși la minte și mă enervează la culme.
Ah, și să completez... Mulți oameni cred că nouă nu ne pasă de nimeni și suntem niște mediocrii, dar de fapt, în general rockerii/metaliștii sunt cele mai amuzante persoane cu care te poți distra absolut oriunde și care sunt chiar foarte de treabă. Am mai observat că de obicei rockerii și metaliștii învață sunt foarte inteligenți (adică no, îți trebuie ceva minte ca să înțelegi versurile), au multă cultură generală și ajung ceva în viață...
Sa stii ca eu nu ascult doar black si death,ascult si heavy,thrash, grunge si alte genuri.E adevarat ca m-am revoltat asupra acestui fapt, dar am vrut sa stiu si alte pareri, evident diferite de a mea, de la oameni care asculta sau nu asculta rock si metal.
Da e o tara libera pentru unii.Dar dreptul la exprimare este total ignorat de foarte multi.Ma rog, e enervant faptul ca rockerii sunt considerati satanisti in mare parte din cauza imaginii si a modului in care gandesc.In rest, cand se canta despre bani, femei si alte chestii nu e nici o problema si e oribil faptul ca multi copii trebuie sa auda asta si mai ai de unde sa te miri ca multe fete raman insarcinate la 13 14 ani.Ok, nu e problema mea dar ma deranjeaza si cred ca ar trebui luate anumite masuri pana nu e prea tarziu.Multumesc
Mersi pentru raspuns.Da, e adevarat ce spui cum ca oamenii sunt inchisi la minte, iar chestia asta in mare parte ar fi si din cauza modului in care romanii sunt condusi de biserica si nu de propriile principii si de propria gandire.Te mai miri de ce tara aceasta nu are scoli si spitale, atata timp cat Romania este singura tara din Europa care finanteaza biserica si o considera o institutie care ne asigura viitorul, buna gluma.Era pe internet un studiu in care scria ca tinerii care asculta rock sunt mult mai indreptati spre arta si invatatura si cum am mai scris temele lirice pe care le gasesti in manele de obicei, le distrug mintile copiilor care acum stiu doar despre bani, femei si alte prostii, in loc sa citeasca o carte.
Hai fratele meu sau sora mea ca nu stiu cum sa te iau, nu-mi zice tu mie din astea. Am cunoscut si am vazut destui rockeri, metalisti sau cum ii numesti tu, mai ales ca stau pe langa Vama. Nu zic de toti pentru ca mai exista si persoane cu care cu adevarat ma inteleg, persoane care sunt tolerante. Majoritatea dintre voi va considerati superiori, considerati grupul vostru superior fata de oamenii de rand. Ei sunt turma, iar voi sunteti desteptii lumii. Eu as lua-o invers, majoritatea oamenilor (pentru ca orice padure are si uscaturi) sunt normali, iar tocmai voi sunteti turma. Pe langa asta, cred ca de absolut fiecare data cand trecea cineva pe langa ei si asculta muzica comerciala romaneasca sau manele, la masina, pe telefon sau in casti, rockerii astia ca voi se strambau, il numeau cocalar sau mai stiu eu cum. Crede-ma ca la fel cum am prieteni rockeri, am si prieteni care asculta manele. Aici este vorba de calitatea umana, iar cum nici voua nu va place sa vi se puna etichete, ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte sa catalogati pe cineva. Orice melodie transmite ceva. Fiecare cu propriile gusturi. Din ce vad eu aici, tu nu esti nici pe departe ca tovarasii mei. Legat de muzica si de intrebare, intr-adevar exista si cateva trupe sataniste (sper ca nu negi asta), iar lumea probabil generalizeaza. Eu sunt o persoana care e mare fan Bon Jovi, mare fan Beyonce, dar ascult si Europe, Scorpions, Metallica, Modern Talking, SOAD, The Killers, AC/DC, Lady Gaga, Alina Eremia, Antonia, Andreea Balan, Pussycat Dolls, Rihanna, Eminem si multi altii. Printre astia multi altii, pot spune ca ascult si manele. Nu savurez cu adevarat muzica, nu mi-i iau ca idoli pe solistii de manele, nu pun in boxe la maxim, dar pot sa spun ca ma distreaza genul asta. Ascult ce-mi place si nu judec oamenii dupa preferintele muzicale. Poate ar fi o idee buna sa faceti si voi la fel.
BOR controlează țara asta, am ajuns o tară cu pupători de moaște și lenme... Oamenii au ajuns să se bazeze pe un prieten imaginar și își pun toată viața în mâinile acelui prieten al lor. România e o țară plină de dobitoci, unde noi, rockerii, suntem priviți ca niște ciudați sataniști. ei ne judecă nouă gusturile muzicale, dar noi ce să spunem când vedem jeguri de femei dezbrăcate, dansând pe ritm de manele? Mi-e și scârbă de generația noastră (mă refer doar la maneliști și la cu**e jalnice, care se dezbracă pentru bani). Pe când aici suntem judecați, în America muzica rock este cea mai apreciată (conform unui studiu). De ce? Poate pentru că ei nu se lasă conduși de biserică și de prietenul de sus.-,
Mă rog, asta e România a noastră... și se mai miră unii de ce tinerii părăsesc țara.
Noi? Turmă? Crezi că noi nu ne-am săturat să ne judece oamenii? Am ajuns să se ia cocalarii de noi în stația de autobuz și noi să nu zicem nimic? Am zis eu că am doar prieteni rockeri? Atâta timp cât o persoană e deschisă la mine și mă înțeleg bine cu ea, nu îmi pasă ce ascultă. Mă respecți, te respect. Doar 60% din prietenii mei sunt rockerii, restul sunt persoane ok cu care mă înțeleg foarte bine. Dar aș putea spune că nu am prieteni maneliști. De ce? Pentru că toți maneliștii se iau de noi (cel puțin cei din orașul meu așa fac).
Eu nu am ce discuta cu persoanele de genul, deci...
Hai sa nu vorbim aiurea. Ce studiu ai vazut? Facut de cine? Iti aduc eu pe cineva de la un institut din asta prin Vama sa faca si el un sondaj. Stii ce o sa zica? Majoritatea tinerilor care asculta genul asta de muzica sunt predispusi spre a ajunge drogati, sparti, beti, fumati. Hai sa zicem boschetari intr-un cuvant. Cum sa-ti zic eu tie, pe TPU gasesti multi prosti, dar si multi care fac caterinca. Pe aia hai sa zic ca nu ii iau in seama cand spun ca mi se pare cea mai mare prostie din istoria acestui site sa spui ca raman fete de 13-14 ani insarcinate pentru ca au ascultat manele in copilarie. Nu, nu esti deloc incuiat la minte pentru ca gandesti asa. Doar noi restul, "turma" suntem asa. In viziunea ta, cred ca muzica rock "descuie" mintea fiecarui om. Treaba cu Biserica este, iar, o semi idiotenie, dar nu mai intru in detalii.
In afara de tiganii si copiii mici de 8-9-10 ani care se cred smecheri si injura pe oricine, n-am vazut pe nimeni sa se ia de cineva asa din senin la mine in oras. Nici macar pe tiganii aia care umbla sa ciordeasca sau stau prin gara sa faca ei combinatii nu i-am vazut sa se lege fara motiv de vreun rocker.
e bine ca ai punctat tocmai aia, cu siguranta era cel mai important lucru din comentariul meu faptul ca am pus alea doua genuri
dar in general sa stii ca sunt multi rockeri si metalisti care se considera deasupra tuturor din cauza ca asculta genurile astea de muzica, asta e ceea ce am vrut sa zic
Totdeauna se va găsi cineva care să spună "X produs este rău pentru că" și începe o listă cu detalii împotriva produsului.
La fel și la rock și metal. Unii spun că instrumentalul e prea dark sau zgomotos, că versurile au mesaje ascunse și încep să le întoarcă pe toate părțile și scot chestii gen "I love Satan" etc. Etichetele au fost puse pentru a face reclamă negativă unui grup de oameni.
Desigur, au fost și vor fi destule exemple de oameni care cred că dacă ascultă rock/metal trebuie să bea toată ziua sau să ardă biserici. Dar dacă te uiți și la celelate genuri, sigur vei găsi tot atâția care au avut sau au probleme cu drogurile sau leagea.
In primul rand pentru faptul in care aceasta este interpretata(cum da din cap si cum se tavalesc)
in al doilea rand versurile te pot ajuta sa iti dai seama cat de sataniste sunt Ps:unii se omoara ascultand genul acesta, chiar daca nu ti se pare ca tu vei face acelasi lucru iti spun ca si ei (cei care s-au sinucis )nu credeau.
Mda,e o diferenta intre a fi o persoana normala care asculta metal si a fi un sinucigas\depresiv.Aceste categorii se regasesc in atmosfera melodiei si chiar versurile ii influenteaza.Da unii pot fi influentati in mod negativ si se pot sinucide sau face alte chestii, dar unii, inclusiv eu, se relaxeaza cand asculta rock si metal.Modul in care muzica rock este interpretata si jocul scenic al artistilor este doar teatru.Deasemenea versurile satanice sunt doar pentru ai speria pe cei slabi de inger,dar de fapt ele sunt scrise la misto de foarte multe ori doar pentru a face rating sau alte chestii care sa aduca trupei glorie. Ozzy Osbourne este crestin si crede in dumnezeu,dar el de obicei promoveaza pentagrama si alte simboluri `satanice`(pentagrama nu inseamna capul lui baphomet, ci inseamna cele patru elemente apa, focul, aerul si pamantul ca membre iar capul il reprezinta sufletul.), doar pentru a soca.In consecinta, aici sunt doua tipuri de oameni, cei pare nu ii intereseaza chestiile satanice si toate celelalte prostii ci vor doar sa savureze muzica si al doilea tip, cei influentabili care cred ca daca asculta aceasta muzica vor ajunge in iad.
Voiam sa-ti raspund la intrebare dar am realizat ca n-are rost. Da, faci parte din poporul ales de Odin(sau ce alt zeu mainstream pe care toti poserii il venereaza pentru ca simbolizeaza masculinitatea pe care n-o au). Bravo. Acum du-te si da din cap si fa pogo pe Linkin Park sau Green Day
Ok,poti sa raspunzi la intrebare daca mai vrei .Ce vrei sa spui prin poporul ales de odin? Pe mine nu ma intereseaza chestiile astea deoarece eu ascult muzica asta din placere si nu ca odin sa ma placa. Intrebarea era un fel semn de protest deoarecere mare parte din oamenii care nu asculta rock sau alt gen apropiat acestuia ii considera pe cei care asculta acest gen de muzica ca pe niste oameni care traiesc in pestera, iar pe toti tiganii si manelistii ii aduc la televizor in loc sa aduca persoane de cultura.Mda,nu sunt un fan Green Day sau Linkin Park.
Nu stiu ce cred ceilalti, dar ma bucur de fiecare data cand ma numesc intr-un fel pentru ca stiu ca sunt diferit de ei si daca au tupeu sa comenteze mai mult, de obicei fac cunostinta cu un cot in gura sau rareori fug ei. Nu trebuie sa iti pese si daca chiar sunt tigani sau ceva, da-le un cot in gura sa vezi cum fug rupand pamantul.
Cate exceptii am intalnit in tot ceea ce spui, am intalnit metalisti aproape la fel de prosti precum manelistii, despre rockeri nu am ce zice. Sigur sunt foarte multi ok si inteligenti dar e si prostimea aia cu metallica si ce se mai asculta la metalistii astia de s-au facut metalisti peste noapte.
Asculti muzica comerciala sau manele? Pentru mine te-ai catalogat, si da imi esti inferior cu mult daca asculti asa ceva, sunt si metalisti si rockeri prosti dar nu mai rau ca cei ce asculta muzica comerciala sau manele, genul de muzica sa stii ca pana la urma defineste un om, e ca si cum tu asculti parizer sau ce manelisti mai sunt si unul care asculta twisted sister spre exemplu, normal ca deja se vede cine are ceva in cap si cine nu. Si metalistii oricat de prosti ar fi ei, sunt cu mult superiori celor ce asculta manele sau muzica comerciala.
Hai ca nu-ti mai zic nimic. Modul tau de gandire denota ce fel de om esti. Nu genul de muzica pe care il asculta il face pe un om, ci caracterul, sa stii asta de la mine toata viata. Iti doresc sa te prinda o satra de tigani si sa-ti rupa picioarele. Persoanelor cu un asa rationament n-am altceva ce sa le urez. O seara buna!
Din cauză că noi românii suntem în spatele civilizației moderne. Muzica rock nu este nici specială, nici barbară. E un gen ca oricare altul. Am trecut peste el, îl respect, fac headbang când trebuie, dar trebuie să înțelegi că încă trăim într-o societate care are mentalitataa anilor 1960 din mai multe privințe.