Pai daca nu poti canta notele incearca cu o orga, un pian ceva. Cu asta ar fi cel mai simplu. Faci cateva exercitii simple de intonatie cu ajutorul instrumentului dupa care incerci singura si te corectezi cu instrumentul. Trebuie exercitii, dar daca te straduiesti reusesti.
Cred ca intimpini problema timpilor respectivelor note de pe portativ. Orice melodie are un ritm.Patru batai inseamna o nota intreaga, o doime e compusa din doi timpi(doua batai), la un timp(o batae)echivalentul este o patrime.In continuare, intr un timp(o batae)intra doua optimi, patru saisprezecimi.Cind scrii o partitura trebuie sa stabilesti acest timp si in functie de el scrii notele ce compun melodia,deci vizavi de batae, scrii notele intregi, sau doimile, sau patrimile, sau optimile, sau saisprezecimile asa cum se incadreaza dupa bataia principala care echivaleaza(cum am mai spus)cu o patrime.Nu e chiar simplu, deoarece unde e nevoie, trebuie folosite si semne de pauza de doime, patrime, optime, etc.Deasemenea trebuie sa tii cont in ce gama scrii melodia,fiecare gama avind la cheie,dupa caz dieji(#), sau bemoli(, b'), adica in loc de nota respectiva, un semiton mai sus, sau mai jos.De exemplu:daca melodia e scrisa in La major(care are la cheieDo#, Fa# si Sol#)intotdeauna, aceste note nu se vor cinta natural in melodie, ci cu un semiton mai sus, adica o jumatate de nota peste Do, Fa si Sol.
Te referi la faptul ca nu poti citi/canta un portativ? Nu poti face trecerea de la o nota la alta? Nu am inteles exact la ce te-ai referit.
Da la asta ma refer
Iti multumesc
Cu placere! Daca te mai pot ajuta sa-mi spui.
Pai daca nu poti canta notele incearca cu o orga, un pian ceva. Cu asta ar fi cel mai simplu. Faci cateva exercitii simple de intonatie cu ajutorul instrumentului dupa care incerci singura si te corectezi cu instrumentul. Trebuie exercitii, dar daca te straduiesti reusesti.
Beykutza întreabă:
Patricia444 întreabă: