anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Lăsați aici un cântec în română, să mai înveselim locul? cool

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Https://youtu.be/rAS8Kh0Hzfo
Cel mai frumos cântec de dragoste love struck

| cristi202 a răspuns:

Poate ca asta va aduce un pic de veselie:
https://www.youtube.com/watch?v=0caz0oanuZc

Iar daca vrei ceva mai serios:
https://www.youtube.com/watch?v=oCNRiaLOB5w

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Vals. Una din cele mai faine ale lui Smiley.

| mro777 a răspuns:

Gingal bels

| Seba2013 a răspuns:

Eu ma bazez pe Stefan Banica.
Stefan Banica Jr. - Doar odata e Craciunul
https://www.youtube.com/watch?v=12Rwtejm7VA

Stefan Banica - Acasa de Craciun
https://www.youtube.com/watch?v=iStqcYev-LQ

Stefan Banica - Craciunul, vine Craciunul
https://www.youtube.com/watch?v=Mat7IvGkuT0

Doar un Crăciun cu tine
https://www.youtube.com/watch?v=aDSroFUscPo

Si asta imi place.
Andra - Din Ceruri Ninge Alb
https://www.youtube.com/watch?v=1pwnVnUeJug

| StrongHeart a răspuns:

Nu știu dacă e chiar un cântec de veselie dar pe mine mă înață la cer acest cântec.

https://www.youtube.com/watch?v=XQeOgiGmW9w

| Lukasssz a răspuns:

Nu da mama cu biciul in mine laughing

| Seba2013 a răspuns (pentru StrongHeart):

Biserica ne arata altfel de lupta. Ei vorbesc de asceza(ascesis).
In Marcu 1:4 se vorbeste despre BOTEZUL POCAINTEI.
Pocainta se mai numeste convertire, intoarcere de la pacat la dreptate sau Dumnezeu-

Treaba este ca aceasta intoarcere sau convertire de la pacat nu este asa simpla, se face dificila. Incepi sa vezi ca omul vechi, cel pamantesc, intunericul, somnul si moartea spirituala sau robia nu sunt asa usor de lasat, trebuie lupta sau aceasta asceza.

Iar aceasta lupta se duce pana la moarte fata de pacat. Pentru ca vedem ca israelitii sau noi ne JUSTIFICAM prin aceste jertfe.
Romani 3 arata ca Iisus a fost jertfa de ispasire. La 6 arata ca ne-am ingropat cu el in moarte (tot capitolul vorbeste despre acesta moarte).
Pentru Pavel jertfele insemnau ca trebuie sa murim fata de pacat.

Aceasta forma sau amenda data de Dumnezeu ar veni ca atunci cand cineva ar trebui sa plateasca o amenda. Amenda are doua sensuri: una ca ai fact ceva rau si trebuie sa platesti si alta ca te scapa. De discernut este ca aceste jertfe pe care le prezentau se numeau PLATA PENTRU PACAT.

| StrongHeart a răspuns (pentru Seba2013):

Credinta in Dumnezeu iti da foarte multa incredere, dar nu si claritate.
Oamenii ajung sa se omoare pentru credintele lor si atunci ei devin exact opusul a ceea ce predicau. Sau gasesc o scuza sa faca unele lurcuri, invocandu-l pe Dumnezeu sau crezand ca oricum sunt iertati.
Ajung la fel ca politicienii care se indoapa cu caviar in timp ce discuta despre saracia si foamea cu care se confrunta populatia.
Ca sa ai claritate trebuie sa te cunosti pe tine si asta nu o poti face decat prin a fi sincer cand esti singur, cu tine si a asculta doar de constiinta ta si de a te impaca cu omul vechi.
Nu trebuie sa-l omori pe omul vechi, ca e parte din tine. Esti si bun si rau. Sa realizezi ca omul ala vechi e o versiune defecta a ta, dar tot tu esti. Hai sa nu ne ascundem. Trecutul nu poti sa il stergi, doar sa il accepti si sa inveti din el ceva.
Degeaba il luam noi model pe Hristos, daca il folosim doar ca pe un plan de rezerva. Sau ne ascundem dupa un simbol, dar in esenta nu schimbam nimic la noi si ne pacalim ca suntem mai buni.
Sa incerci sa-i schimbi pe ceilalti iarasi este o crima.
Pe langa ca putini oameni se schimba, o schimbare necesita rabdare si mult timp, lucruri foarte rare in ziua de azi.
Aia care il traiesc pe Hristos, nu au prea mult timp sa vorbeasca despre el. Si sunt foarte putini.
Si nici nu ar fi indicat sa o faca, pentru ca in lumea in care traim, poate fi interpretat gresit ce spune un om, chiar daca ce spune si ce simte e autentic, te lovesti de barierele si de ideile altor oameni care au alte credinte si percep realitatea ta ca pe o amenintare a conceptului lor despre realitate.
Pentru ca daca le dai adevarul verde in fata, ii fortezi sa se schimbe. SI omul nu se schimba asa usor, necesita mult timp si multa rabdare.
Nu stiu daca ne-am ingropat cu el in moarte, eu unul m-am resemnat cu ideea ca e foarte probabil sa fi fost printre cei care l-ar fi hulit/judecat sau chiar tradat.
Daca Hristos ne da viata si inviere e pentru ca el e iubirea intrupata. Dar nu inseamna ca meritam ce ni se da, in mod corect, sa nu ne pacalim. Pentru ca el, daca am inteles bine a venit sa-i schimbe pe aia cazuti, nu? Sa ii ridice.
Dar aia ce fac sa merite darul? De ce cred ca li se cuvine?
Adevarul cel mai profund e ca nimic nu ni se cuvine si viata e un dar pe care trebuie sa il acceptam si cu bune si cu rele.
Religia e doar o unealta. O poti folosi bine, daca folosesti invataturile bune, sau o poti folosi in scop rau, daca o folosesti sa iti justifici faptele.

Depinde ce fel de claritate. Daca ma pun sa ma preocup cum a umblat pe apa nu pot sa cuprind dar sa inteleg pot. Dar nu asta este esenta ci venirea Lui pe pamant. Si ei au filme cu sf chiar daca sunt oameni onesti si ei nu mint si nu traiesc in fantezie. Ei traiesc doar realitatea si cine nu traieste realitatea gata minte. Dar eu acum cateva zile cand am fost la cofetarie si am comandat ceva, ma asteptam sa platesc, insa ospatara mi-a scpus era gratis. Dupa ei ceea ce credeam eu real, era bun iar ospatara m-a mintit si m-a abatut de la real.
Oamenii ajung sa se omoare pentru credintele lor.
Pe Dumnezeu il caracterizeaza pacea si blandetea insa cand este vreme de razboi, face razboi. Noi nu suntem idealisti sau utopici ci aveam armate. Chiar si in ziua de astazi se poarta razboaie. Asta cu pacea si totul roz vine de la oameni slabi, fantezisti, visatori si secte.
Ajung la fel ca politicienii care se indoapa cu caviar in timp ce discuta despre saracia si foamea cu care se confrunta populatia.
Sunt si politicieni buni, nu comentez.

Pai da, trebuie sa ne cunoastem. Trebuie sa stim sa suntem fii de Dumnezeu si facuti dupa imaginea Lui cu dominare si libertate.
Noi avem vocea lui Dumnezeu inauntrul nostru. Dar nu se gaseste vocea doar a lui ci si a lumii, a carnii si a diavolului. Noi trebuie sa distingem vocile si sa ascultam de vocea spiritului.
Daca esti dualist vei vedea omul vechi ca pe ceva necesar. Insa nu neaparat trebuie vazut totul ca alb sau negru. Poti vedea doar alb daca vrei iar negru ca ceva indepartat sau la locul lui.
Eu nu ma imprietenesc cu lumea sau cu omul vechi ci il infranez pentru ca altfel ma fac dusman cu Dumneze.
Noi nu stam sa schimbam oameni ci doar ajutam atunci cand altii ii mint si ii mentin in ignoranta. Daca nu le place religia sau filozofia nu este treaba mea. Eu ma chinui sa inteleg spiritul nu scrisul ca ateii. Pe degeaba citesc o fraza daca nu stiu cartea.
La altii Hristos a venit dar nu a stat ci s-a scuturat de praf. Mai tare cred ca altii is baga coada sau ca muscan lapte.
Nu ma chef de vorbit zilele astea, te-am vazut asa razboinic si ca vorbesti de credinta, tocmai de aceea am considerat sa iti dau un sfat obiectiv cu asceza, nu este nimic neclar in asta.

| StrongHeart a răspuns (pentru Seba2013):

Claritatea vine din experienta proprie. Daca eu traiesc un adevar, sa incerc sa-l explic in cuvinte altui om nu e intotdeauna corect, pentru ca omul ala ma va judeca pe mine si va ignora ce am de spus, chiar daca ce am de spus consider ca e necesar pentru ca el.
Oamenii invata mult mai usor prin experienta directa, ar trebui sa demonstram oamenilor ce ne defineste prin fapte, vorbele ucid intentia buna.
Da, sunt razboinic, dar un razboinic constient de raul pe care il aduce mandria, de orice fel ar fi ea. In sensul ca nu caut conflicte, dar daca apar, trebuie rezolvate. Daca cineva vrea sa ma calce in picioare, ma apar. In astfel de razboaie cred. In razboiul de a iti apara demnitatea si sufletul cu orice pret, nu in razboaie de cuceriri si distrugere ca astea nu rezolva nimic.

Orfeu și Euridice ca sa scape din intuneric trebuie sa nu se mai uite in spate. Asa crezi tu ca o sa se intoarca; Eu cred ca se vor pierde in labirint si Minotaurul ii prinde si le rapeste viata si timpul. Sau efectul Stockholm ii va lega de picior si nu vor mai putea sa zboare. Sau costiinta laxa ii va adormi si le va toci simturile. S-a mai facut un studiu si a aratat ca cel care este capabil sa isi pastreze linistea si autocontrolul scapa de vicii. Sau cel care se pastreaza pe calea vietii si nu deviaza nici la dreapta nici la stanga ci se pastreaza la punctul zero fata de ele. Distragerile astea ii tin captivi si preocupati ca Sisifo.
Suntem atentionati ca preocuparile acestei lumi pot inabusi viata Duhului si sa ajungem neroditori. Trebuie sa traim ca ziua nu ca noaptea. Adevarurile acestea sunt fundamente de baza a crestinului, nu ca as impune opinia mea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deepcentral - Ochi de copil

https://youtu.be/F_HksWyCNrk

Întrebări similare