Răspuns Câştigător
| bibi518 a răspuns:

Nu stiu de ce se spune ca nu merita modelele LPD sub M400.Eu am avut M200 si pot sa zic ca a meritat banii, in jur de 700 de lei, nu mai stiu exact.
Din punctul meu de vedere orice chitara este buna atat timp cat si chitaristul este priceput.Desigur ca unele sunt putin mai de calitate, in general cele mai scumpe sunt de calitate mai buna.
Sincera sa fiu, stiu si eu cat de greu este sa alegi o chitara din atatea modele, dar uite cateva criterii dupa care ma ghidez cand acelg una:
-Tipul de lemn folosit in constructia corpului chitarei : Cele mai populare lemne sunt alder (anin), as (frasin), poplar (plop), mahogany (mahon) si basswood (tei). Exista si lemne mai "elitiste" precum korina, koa. Topurile chitarelor sunt in general alcatuite din maple (artar) cu rudele exclusiviste figured/spalted/burled maple. Evita multilaminatele si modelele construite din placaj, esecul sonor este garantat.

-Forma corpului : Aici preocuparile ar trebui sa fie usurinta cu care poti canta la chitara atat stand jos cat si in picioare si accesul la freturile superioare sa fie cat mai usor (muzica moderna cere abilitatea de a executa cu usurinta pasaje in registre inalte). De asemenea atunci cand canti o perioada indelungata este recomandat ca antebratul sa se sprijine cat mai comod pe chitara.

-Cheitele de acordaj : Nu trece cu vederea acest aspect! Cheitele ar trebui sa se roteasca lin, fara scapari. De foarte multe ori schimbarea lor poate da batai de cap, asa ca asigura-te ca sunt de buna calitate inca de la inceput.

-Nu cumpara o chitara doar dupa criteriul dozelor! Poti schimba oricand doresti dozele

-Freturile : Majoritatea lor sunt facute din otel inoxidabil care are avantajul ca se uzeaza destul de greu. Alege dimensiunea lor cu grija deoarece reprezinta punctul de contact intre chitara si coarda, iar tu vei simti imediat diferenta in usurinta cu care canti ( in special cu care executi intinderile de nota) intre niste freturi joase si unele inalte. Dimensiunea medium-jumbo este printre cele mai populare.

-Lungimea grifului/ Numarul de taste : In teorie o scala mai mare (tip Fender) va obtine un sunet mai clar, iar o scala ceva mai mica (tip Gibson) va produce un sunet mai profund. Luati in calcul faptul ca tensiunea unui set standard de corzi (010-046) va fi ceva mai mare pe un grif mai lung! Numarul de taste este subiectul multor dezbateri cu privire la cea mai buna alegere, majoritatea chitarelor avand 22 sau 24 de taste, alegeti dupa preferinta cu o oarecare inclinatie spre 24 de taste (doua octave complete).

-Electronica : Principala preocupare trebuie sa fie ergonomia, plasarea potentiometrilor si a selectorului de doze trebuie sa fie optima pentru a nu va incomoda in timp ce cantati si a avea acces usor la butoane. Verificati cursa potentiometrilor sa fie lina si sa nu produca fasait!

-Puntea (bridge) : Alege tipul de bridge care crezi ca te ajuta cel mai mult. Nu cumpara Floyd Rose daca nu planuiesti sa il utilizezi si nu cumpara o punte standard de tremolo daca intetionezi sa faci trucuri "a la" Steve Vai. Daca vrei o punte full floating ( libera, care are cursa si spre fata si spre spate) asigura-te ca este una de foarte buna calitate (Floyd Rose ORIGINAL, Ibanez Edge Pro, etc). Modelele ieftine aproape niciodata nu ofera astfel de sisteme de calitate superioara si iti vor oferi in timp doar probleme de acordaj.

IMPORTANT!
NU cumpara pachete pentru incepatori, nu merita si sunt de proasta calitate!

Astea sunt cateva criterii, si in legatura cu acea chitara din link : cred ca este buna, dar am vazut ca nu mai este in oferta lor.Cand alegi o chitara ia in considerare criteriile pe care ti le-am spus si nu uita ca este importanta si experienta ta. Daca esti incepator nu te complica si ia-ti un model simplu si usor de utilizat si nu da o suma de bani prea mare la inceput pe chitara, mai intai, repet, daca esti incepator, invata partile componente si desigur cum sa canti iar mai apoi daca ai talent si iti place cumpara-ti un model mai bun pentru avansati.
M-am cam lungit cu raspunsul dar sper ca te-am ajutat putin in alegerea chitarei potrivite pentru tine happy

2 răspunsuri:
| bibi518 a răspuns:

Este o chitara destul de buna, insa nu trebuie sa uiti ca atunci cand iti alegi chitara trebuie sa tii cont si de nivelul tau experienta ca sa zic asa.
Din punctul meu de vedere, nu-i o chitara rea.
Eu am ceva de genul asta
http://esound.ro/......trica.html

Este putin mai scumpa, dar pot sa spun ca e de calitate.
In fine...este alegerea ta, poti sa tii-o iei daca vrei, dar vezi ca trebuie sa calculezi si pretul accesoriilor, amplificatorului si husei pentru ca nu vad ca aceasta chitara sa aiba si husa.
Daca ai tot ce am zis mai sus este si mai bine, dai mai putini bani :)
Este alegerea ta, bafta!

| XMetal explică (pentru bibi518):

Dar asta? http://www.zeedoshop.ro/produs_esp-ltd-m-100fm-stblk_24930_0
Am citit undeva ca (,) chitarile LTD sub modelul M400 nu prea merita.De ce?