Depinde foarte mult de trupa care cântă.
O bună bucată din power metal mi se pare plictisitor, o bună parte din melodic death mi se pare o panaramă neascultabilă, care nici măcar nu ar trebui să se numească melodic.
Dacă-i power precum Hammerfall sau Dark Moor, îmi place power.
Dacă-i melodic ca Amon Amarth sau Kalmah, atunci îmi place melodic.
Dar sunt și o mulțime de trupe de power sau melodic care pur și simplu nu-mi plac. Mă refer la power-ul ăla monoton, unde majoritatea melodiilor sună la fel, vocea e destul de lălăită și nu variază de la o melodie la alta, instrumentalul e doar zgomot de fundal făcut din câteva acorduri pe electrică. Ăla nu-mi place. Prefer chestii așa mai originale, sau de obicei care au influențe și din alte genuri.
Iar melodic death-ul care nu-mi place este ăla care deși e melodic, nu prea e melodic. Adică ăla cu riff-uri sacadate, și de obicei un ritm nu prea melodios, ce seamănă puțin cu metalcore-ul mai vechi și singurul motiv pentru care își spune melodic este că uneori, o bucată din melodie de ~un minut este pe clean vocals și de obicei lentă. Ăla nu-mi place. Multă gălăgie și un ritm sacadat după care lentăreală. Ceva gen In Flames. Ei ar fi cam cel mai bun exemplu ca să reprezinte melodic death-ul care nu-mi place.
Deci, răspuns final...ambele. Dar depinde mult de cine cântă.
Imposibil de ales! Mai bine aleg Folk Metal direct, ca sa nu se supere nici Tobias Sammet si Hansi Kursch, si nici Jari Maenpaa.
Ai mare dreptate in legatura cu trupele acelea de power metal.
Tu nici macar nu faci diferenta intre power metal si melodic death, sau poate ca ai face, daca ai sti ce sunt alea.Vi aici, si-ti dai cu parerea ca musca-n branza.
De unde stii tu ca nu stiu diferenta dintre ele? nu te baga in seama asa aiurea
Nu poti sa alegi dintre doua subgenuri, daca tu nici macar nu le-ai ascultat.In niste raspunsuri anterioare ai "declarat"clar ca nu-ti place asa ceva, plus ca melodia ta preferata e una pop, iar avatarul tau e jalnic. Punct.
Scuteste-ma de alte comentarii absolut penibile.
Rbxideas întreabă: