Folk, Viking, Celtic, Pagan Metal.
Ensiferum, Finntroll, Korpiklaani, Eluveitie, Arkona, Equilibrium, Moonsorrow, Turisas, Krampus, Vallorch, Einherjer, Waylander, Wolfchant, Månegarm, Crimfall, Wintersun, Windir, Battlelore, Amorphis, Suidakra, Northland, etc.
Heavy - Iron Maiden, Judas Priest, Saxon, Accept, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath....etc.
Speed/Thrash/Death melodic.
Megadeth,Motorhead, Venom, Sodom, Children of Bodom, Burzum(chiar daca ii black).
Death melodic,Heavy,Speed,Thrash:
Megadeth, Metallica, Venom, Sodom, Children of Bodom etc
Death şi Black.
Păi cel mai mult de tipul death metal îmi place Cannibal Corpse, iar de Black Metal Gorgoroth.
Black,death,thrash,melodeath,heavy.
Black:Mayhem,Gorgoroth
Death:Cannibal corpse,Death
Thrash:Megadeth,Kreator
Melodic death:Children of Bodom(eu,personal,ii consider melodeath-desi au multe influente de power),Arch enemy(la fel,pentru mine e tot melodeath)
Heavy:Motorhead,Iron maiden.
Desigur,ascult multe alte genuri(power,folk,doom,glam,viking, symphonic, teutonic...)si muuuulte alte trupe, bineinteles, i-am scris pe cei care ii consider ''de seama''.
Trash şi Black. Anthrax, Lazarus A.D, Municipal Waste... Iar de la Black Gorgoroth, 1349, Marduk...
Ca ii consideri tu sau nu, Children of Bodom si Arch Enemy chiar sunt melodic death.
Cunosc oameni care considera COB death, unii chiar black si power; la fel de arch enemy ca ar fi thrash-iti dai tu seama-sau unii chiar death(oricum e death, dar nu se compara cu Cannibal corpse, Death sau altele.
Melodic death. Ar trebui sa fii imbecil sa ii consideri pe CoB black sau power. Stiu ca Something wild are influente de black, dar e departe de black metalul pur. La fel cu Are you dead yet. Are influente de power, dar tot melodic death e.
Are you dead yet e exemplul perfect de melodeath.
Melodii de power de la COB sunt cele in care se foloseste sintetiaztorul, si mie melodii ca Northern confort sau Kissing the shadows mi se par influentate direct de power metal.