Trebuia sa intrebi inainte de a face tampenii. Inginerii proiectanti au muncit destul atunci cand au conceput acea boxa.
Prima prostie : boxa este de compresie ( deci si difuzorul ) iar daca este de compresie este de evitat cel mai mic orificiu pe unde se poate decompresa in timpul functionarii. Orificii ( calculate bineinteles ) au doar boxele cu difuzoare bass reflex.
A doua prostie : boxele sunt dotate din fabricatie cu filtre corespunzatoare, deci nu este nevoie sa le dublezi cu altele care este posibil sa nu fie compatibile.
Datorita folosirii necorespunzatoare le-ai aranjat. Despre suspensie ( se numeste gofraj ) acesta trebuie foarte bine fixat pentru ca asigura centrarea bobinei mobile iar acolo este vorba despre zecimi de milimetru.
Concluzionand : pentru o folosinta indelungata un difuzor trebuie folosit la o putere mai mica decat cea maxima, difuzorul trebuie folosit in boxa corespunzatoare. Orice interventie sau artificiu necorespunzator poate duce la distrugerea acestuia.
Deci, pot sa rezolv technisurile?
ca si akay-urile le-am aranjat al doilea difuzor de bass de la boxa dreapta s-a defectat.(o data la 30 de sec. nu se mai aude nimic in el, adica s-o auzi dar nu se mai misca suspensia)
Trebuie recentrate difuzoarele de bass si prinse bine cu adeziv, renuntat la filtrele secundare si astupate gaurile la loc.
Trebuie folosite la o putere ceva mai mica iar pentru putere mare poti cauta boxe mai puternice. De altfel, nu cred ca dai cate o petrecere in fiecare seara...
Mersi pentru raspuns.
imi poti da un site cu boxe puternice de 90-150 wati?
nu okazii sau altele ca am cautat si nu am bani de ele.
Boxele de firma noi sunt scumpe, pe de alta parte cele second hand nu-ti ofera garantia ca nu sunt rebobinate sau uzate moral chiar daca sunt de firma.
Ai aici ceva : http://www.compari.ro/boxe-audio-c3161/
Pentru casa iti recomand boxele bass - reflex, diametrul difuzorului de bass sa fie cat mai mare ( chiar daca are putere mai mica in comparatie cu alt dif mai mic in diametru dar de putere mai mare ).
Te rog uitate si la ultima mea intrebare.
P.S ai funda!